Linksmieji sausainiukai :)

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Linksmieji sausainiukai :)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai reikės:
200 g kvietinių miltų
25 g kukurūzų miltų
25 g pieno miltelių
3 valgomi šaukštai cukraus pudros
180 g sviesto
3 valgomi šaukštai 36% grietinės
0,5 plytelės pieniško ar juodojo šokolado, arba kelių minkštų 'irisinių' saldainių
Papuošimui reikės:
šokoladiniai sausi dribsniai auselėms
šokoladiniai pabarstai akelėms
noselėms tiks nedidėlės džiovintos uogos (razinos, spanguolės, mėlynės) ar tešlos gabalėliukas sumaišytas su kakvos milteliais arba cinamonu, kad būtų tamsesnės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sutarkuojame stambia trintuve arba supjaustome gabaliukais į dubenį, sukrečiame grietinę ir suberiame cukraus pudrą. Išsukame iki vienalytės masės. Sumaišome kvietinius miltus, kukurūzus bei pieno miltelius. Iš miltų mišinio bei svieto masės išminkome tešlą. Ją sugnaibome į gabaliukus, gabaliuko dydis turėtų būti maždaug kaip dviejų centų monetos. Į kiekvieną gabaliuką įdedame mažulytį gnybelį šokolado arba irisinio saldainio. Susukame rutuliuką. Prie rutuliuko lipdome ausytes (dribsniai), akytes (pabarstai), nosytes (uogos ar ta pati tešla). Pašauname į įkaitintą iki 160 laipsnių C orkaitę ir kepame kol pagelsta (apie 20 min.). Svarbu: jei tešla atrodo per minkšta, dėkite dar miltų ir nelipdykite didelių, nes sausainiukai taps panašūs ne į šuniukus/peliukus/peršiukus, o blynelius ;) Dar svarbiau: BŪTINAI šiuos sausainiukus gaminkite su atžalomis - tai nepakartojamos emocijos :) P.S. Jei matysite, kad sausainiukų liks ir kitai dienai (kas mažai tikėtina), pravėsusius slėpkite į sandarų indą.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
dalia
2011-01-27 16:02
nam nam ATSAKYTI
Giedrius
2011-01-10 12:12
<p>skamba mielai kad buvao itraukti ir vaikai i gaminima :) kagi bandom daryti.</p> ATSAKYTI
Dova
2011-01-04 14:48
<p>butinai pabandysiu, nes labai graziai atrodo :)</p> ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital