Liežuvis drebučiuose su aromatingomis daržovėmis

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Liežuvis drebučiuose su aromatingomis daržovėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 nedideli kiaulės liežuviai
100 g šaldytų žirnelių
100 g konservuotų kukurūzų
1 poras
2 nedidelių svogūnų
1 saliero stiebas
1 ilgavaisis agurkas
1 gabaliuko geltonos saldžiosios paprikos
1 pundelio žalių rozmarinų
1 pundelio žalių petražolių
1 žiupsnelis šaldytų krapų
Juodųjų pipirų - pagal skonį
Maltų lauro lapelių (truputį)
Kalendros (truputį)
1 šaukšto grietinės
1 šaukšto majonezo
1 citrina
Druska - pgal skonį
1 žiupsnelis cukraus "Farinas"
40-50 g želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti marinatą. Aš 1 litrui vandens ėmiau ant galo šaukštelio "Dansukker" cukraus "Farinas", 2 šaukštus druskos, pusę šaukštelio juodųjų pipirų, pusę šaukštelio maltų lauro lapelių, žiupsnį kalendros, šakelę rozmarinų. Į atvėsintą mariną įspausti apie 2 šaukštus citrinos, sudėti liežuvius ir vėsiai mirkyti. Aš laikiau 5 dienas.
Tą marinatą išversti, liežuvius nuplauti ir dėti virti į vandenį, paskanintą vėl tais pačiais prieskoniais, tik jų dėti mažiau. Cukraus ir citrinos nereikia. Dar įpjaustyti daržovių - poro, svogūno, saliero, galima morkos, įdėti petražolių, šakelę rozmarino.
Virti apie pusantros valandos.
Nulieti virintu šaltu vandeniu ir nulupti. Atšąlusį supjaustyti mažais kubeliais.
Želei reikia išsivirti kitą daržovių sultinį, mat tas, kur verda liežuvis, gaunasi labai neskaidrus. Aš į litrą vandens įbėriau šaukštelį druskos, po žiupsnį lauro lapelių, juodųjų pipirų, kalendros, įmečiau rozmarino šakelę. Sudėjau daržoves - svogūną, poro gabaliuką, saliero stiebo gabaliuką, petražolių, šaldytų krapų.
Patiekalą aš ruošiau į vienkartines stiklinaites. Perkirpus jos kraštus, labai patogu išimti.
2 viršutiniams sluoksniams užpilti paruošti želę iš daržovių sultinio ir želatinos pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės ir atvėsinti.
Žalius žirnelius ir kukurūzus išdėlioti į indelius ir užpilti žele.
Kai pirmasis sluoksnis sušąla, suberti liežuvio gabaliukus ir užlieti žele. Kitą kartą gamindama bandysiu kombaino pagalba liežuvį gražiai supjaustyti plokštelėmis.
Žaliam sluoksniui aš sunaudojau pusę litro smulkintų daržovių, bet jų gali būti ir daugiau.
Smulkintuvu sumalti ilgą agurką, nedidelį svogūną, poro gabalą, saliero stiebo nedidelį gabaliuką, geltonos paprikos apie ketvirtį. Jei kas nemėgsta paprikos ar saliero, galima nedėti.
Įberti šaldytų krapų, druskos pagal skonį. Majonezą sumaišyti su grietine bei žiupsneliu juodųjų pipirų, sudėti ir viską išmaišyti.
Nedideliame kiekyje daržovių sultinio ištirpinti tiek želatinos, kiek pagal instrukciją reiktų turimam kiekiui daržovių tyrės. Paruošti, atvėsinti ir supylus į daržoves išmaišyti ir išpilstyti į stiklinaites.
Kai sušąla, išimti iš stiklinių jas perkirpus, sudėti ant lėkštės, papuošti. Aš iš agurko išskobiau "vazą" ir į ją įdėjau puokštę. Rozmarinas labai primena eglutę!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital