Lietuviškos varškės pyragas

AUTORIUS:
Vida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Lietuviškos varškės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
900 gramų liesos varškės 4 kiaušiniai 200 gramų riebios grietinės 150 gramų cukraus 1 citrina 140 gramų maltų džiuvėsėlių 70 gramų sviesto 2 lašai vanilės esencijos 2 šaukšteliai aguonų Vaisiai arba uogos papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai sutriname. Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskistome aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame 150 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Kai pyrago padas bus iškepęs, ant jo pilame varškės įdarą ir vėl pašauname į orkaitę, kurios temperatūra šįkart turi būti ne daugiau kaip 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių. Ant iškepusio pyrago viršaus užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis arba melionais.
AUTORIUS: Vida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2011-04-13 17:39
dziuveseliai su sviestu, labai viskas cia gerai gaunasi... ATSAKYTI
andrius
2010-12-30 23:06
as irgi nesuprantu tai ka tie dziuvesiai taip ir sulips ATSAKYTI
Inga
2010-11-17 19:47
norejau paklausti is ko pada daryti, nes nelabai supratau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital