Autorius apie receptą:
Gaivus, spalvingas ir labai gardus tiek pirmą, tiek antrą dieną!
Gaivus, spalvingas ir labai gardus tiek pirmą, tiek antrą dieną!
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų
kreminės varškės
(naudojau vanilinę)
300 gramų
uogų
(šviežių arba šaldytų, arba uogienės)
30 vienetų
lietinių blynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išsikepti apie 20-30 lietinių blynų pagal mėgstamą receptą. Aš lietiniams dedu maždaug 500gr miltų, 3 kiaušinius, stiklinę pieno, šiek tiek gazuoto arba paprasto vandens, 1 a.š cukraus, truputį druskos, 3-4 v.š aliejaus, o tiršumą reguliuoju iš akies, kad masė nebūtų per tirštą.
2.
Kiekvieną blyną plonu sluoksniu sutepti kremine varške (jeigu naudosite ne vanilinę, o paprastą, pagal skonį ją pasaldinkite). Kitą blyną tepti mėgstamomis trintomis uogomis arba uogiene. Aš naudojau šaldytas trintas avietes (tik jas perkošiau per sietelį, jog nebūtų sėklyčių).
3.
Taip blynus sluoksniuoti ir gražiai dėti vienas ant kito. Viršų galite taip pat pertepti varškės mase ir papuošti uogomis . Vietoje uogų blynus taip pat galite sutepti mėgstamu šokoladiniu kremu arba karameliniu padažu. Galima valgyti iškart.