Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 litras pieno
12 šaukštų miltų
4 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Varškės kremui:
600 gramų varškės
5 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Kremui:
280 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas citrinų
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Miltus persijokite ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, įmaišykite aliejų. Ketuvėje iškepkite lietinius blynus. Išėjo 16 lietinių (24 cm skersmens).
2.
Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu, įmaišykite vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakite.
3.
Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, taip pat išplakite standžiai grietinėlę, įmaišykite maskarponę ir cukraus pudrą, palengva plakite, kol pudra ištirps, įmaišykite citrinos sultis ir permaišykite su baltymais.
4.
Šiais įdarais, uogomis ir želė gabaliukais pertepkite blynus, papuoškite: ant lėkštės arba padėklo dėkite vieną lietinį, ant jo užtepkite kremo, dėkite uogų, želė, ant viršaus dėkite kitą lietinį ir toliau sluoksniuokite, kol sudėsite visus lietinius. Torto viršų puoškite šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ir t.t.
5.
Prieš patiekiant tortą palaikykite per naktį šaldytuve. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu tarp blynų sluoksnių norėsite dėti želė gabaliukų, ją paruoškite iš anksto. Želė pakelio turinį sumaišykite su maždaug 3/5 ant pakelio nurodyto vandnes kiekio. Pvz., jei ant pakelio nurodyta želė ruošti su 500 ml vandens, ruoškite su 300 ml - ištirpinkite želė miltelius karštame vandenyje, pilkite į indą, palikite visiškai atvėsti, tuomet dėkite į šaldytuvą visiškai sustingti. Sustingusią želė supjaustyti nedideliais kubeliais. Su mažesniu vandens kiekiu paruošta želė bus tvirtesnė ir lengviau pjaustoma.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rozalija
2017-10-12 19:28
Aš suprantu, kad kremą galima daryti kokį nori, bet siūlyti daryti su žaliais baltymais? Ne visi drįsta keisti:). ATSAKYTI
Valentina
2017-10-12 19:55
Aš dariau tortą tiksliai pagal šį receptą, bet baltymų į kremą tiesiog nedėjau (visa kita palikau pagal receptą). Gavosi labai skanu ir be jų, pabandykit :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital