Lietinių apkepas su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Lietinių apkepas su vištiena ir pievagrybiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Soti ir labai gardi idėja pietums - blynelių apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Blynelių įdarą galima koreguoti pagal savo mėgstamus ar turimus ingredientus, bet kokiu atveju, Soti ir labai gardi idėja pietums - blynelių apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Blynelių įdarą galima koreguoti pagal savo mėgstamus ar turimus ingredientus, bet kokiu atveju, tikrai verta išbandyti! (...daugiau) Ilona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 mililitrų vandens
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
4 šaukštai pieno (apytiksliai)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų vištienos faršo
250 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių vištienai
Padažui:
200 mililitrų sultinio (arba vandens ar pieno)
20 gramų sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas grietinės
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
100 gramų sūrio (tarkuoto)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną, aliejų, įberti druskos ir gerai išplakti.
2.
Į kiaušinių plakinį vis maišant įsijoti miltus, tešla turi būti labai tiršta. Tuomet ją skystinti vandeniu. Paruoštą tešlą palikti pastovėti apie 30 min.
3.
Keptuvę ištepti aliejumi ir įkaitinti, pilti tešlą ir kepti plonus lietinius.
4.
Įdarui pagaminti, pirmiausia įkaitinti keptuvę aliejumi, dėti faršą, pabarstyti prieskoniais.
5.
Susmulkinti grybus, svogūną, suberti į keptuvę su faršu ir apkepti.
6.
Padažui į puodą įdėti sviesto, jį ištirpinti, berti miltus ir sparčiai maišyti, kad neliktų miltų gumulėlių. Dalimis supilti sultinį, berti druskos ir pipirų. Nuolatos maišant virti iki kol padažas sutirštės.
7.
Ant lietinio blyno krašto dėti faršo masės ir susukti. Tą patį daryti su visais lietiniais. Lietinius perjpauti pusiau.
8.
Lietinių puses "sustatyti" į aukštesnę kepimo formą. Užpilti pagamintu padažu.
9.
Sutarkuoti sūrį ir juo pabarstyti blynelių viršų.
10.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol apskrus.
AUTORIUS: Ilona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital