Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Austėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mėgstate nesaldžius blynus? Jie puikus pasirinkimas skanutėliams pietums. Pakoregavus įdarą pagal savo skonį, ingredientus šaldytuve, kiekvieną kartą galima išbandyti Mėgstate nesaldžius blynus? Jie puikus pasirinkimas skanutėliams pietums. Pakoregavus įdarą pagal savo skonį, ingredientus šaldytuve, kiekvieną kartą galima išbandyti kažką naujo - petražoles keisti laiškiniais svogūnais, vištienos įdarą pagardinti mėgstamu padažu, įmaišyti aitriosios paprikos miltelių ar kitaip eksperimentuoti. (...daugiau) Austėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
170 mililitrų pieno (karšto)
120 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų vandens (karšto)
2 šaukštai sviesto (kepimui)
1 šaukštelis cukraus
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
0.5 šaukšto druskos
Įdarui:
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės)
200 gramų pievagrybių
1 pundelis petražolių
0.5 vieneto svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis druskos
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, druską ir gerai išplakti. Galima plakti konditerine šluotele arba elektriniu plaktuvu apie 1 minutę. Berti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti lipni.
2.
Į dubenį su tešla nuolat maišant, plona srovele lėtai pilti pieną ir vandenį. Tuomet supilti alyvuogių aliejų ir išmaišyti. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pastovėti 30 minučių.
3.
Įdarui į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti.
4.
Svogūną ir česnakus susmulkinti, suberti į keptuvę ir kepti kelias minutes iki kol svogūnas taps skaidrus.
5.
Pievagrybius smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę ir kepti iki kol iškeps.
6.
Vištieną labai smulkiai supjaustyti. Jei norite, galite ir sumalti. Tuomet vištieną dėti į keptuvę ir kepti iki kol iškeps.
7.
Petražoles susmulkinti, berti į keptuvę, tuomet suberti druską, pipirus ir permaišyti.
8.
Paruoštą mėsos įdarą atidėti atvėsti. Kai atvės, dėti majonezą, grietinę ir įspausti česnako, išmaišyti.
9.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Pilti samtelį tešlos, keptuvę pakėlus pasukioti, kad tešla pasiskirstytų per visą plotį. Kepti apie 2 - 3 minutes, tuomet atsargiai apversti ir dar pakepti 2 minutes. Taip iškepti visus blynelius. Jų turėtų pavykti iškepti apie 12.
10.
Ant blynelio dėti paruošto įdaro, šiek tiek užlenkti du kraštelius ir susukti suktinuką pradedant sukti nuo galo, kuris liko neužlenktas. Taip susukti visus blynelius.
11.
Tiekti tuoj pat arba, jei spėjo atvėsti, keptuvėje ištirpinkite papildomai šaukštą sviesto, dėkite blynelius ir ant vidutinės kaitros apkepkite blynelius iš visų pusių iki kol sušils.
AUTORIUS: Austėja
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital