Lietiniai su rikota ir trintomis avietėmis

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Lietiniai su rikota ir trintomis avietėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 stiklinė pieno (1 stiklinė = 225 ml)
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
3 valgomi šaukštai (40 g) sviesto, ištirpinto
1 valgomas šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
0.25 stiklinės vandens
Sviesto kepimui
Įdarui:
500 g ricotta sūrio (arba varškės)
1 valgomas šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Padažui:
3 stiklinės šviežių aviečių
5 valgomi šaukštai cukraus
0.25 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Lietiniams: Visus ingredientus suplakti blenderyje arba elektriniu mikseriu. Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies, patepti sviestu, pilti lietinių tešlą (tik tiek, kad padengtų keptuvės dugną). Kai viena lietinio pusė apskrus ir įgaus sodrią auksinę spalvą, lietinį apversti, iškepti kitą pusę, išimti iš keptuvės ant didelės lėkštės. Kartoti, kol nebeliks tešlos. 2. Įdarui: Ricotta arba varškę ištrinti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įdarą dėti ant paruoštų lietinių, juos suvynioti į vamzdelius arba sulankstyti į trikampes “skareles”. 3. Padažui: Avietes, cukrų ir vandenį pavirinti ant silpnos ugnies, kol uogos suminkštės ir išsiskirs sultys. Viską pertrinti per tankų sietelį, išspaudžiant visas sultis, kol sietelyje liks tik sausi aviečių kauliukai. 4. Lietinius tiekti su aviečių padažu ir šviežiomis uogomis.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital