Lietiniai su rikota ir špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Lietiniai su rikota ir špinatais
Lietiniai su rikota ir špinatais
Lietiniai su rikota ir špinatais
Autorius apie receptą: Iš paprasčiausių lietinių galima sukurti visai neprastą patiekalą. Šiuo patiekalu maloniai nustebinsite savo namiškius ar svečius. Iš paprasčiausių lietinių galima sukurti visai neprastą patiekalą. Šiuo patiekalu maloniai nustebinsite savo namiškius ar svečius. Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
500 mililitrų pieno
400 mililitrų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
50 gramų špinatų
4 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį malto muskato
pagal skonį druskos
Padažui:
250 mililitrų pieno
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas parmezano sūrio (tarkuoto)
1 šaukštas pomidorų padažo
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai pieną, kiaušinius, miltus, aliejų sumaišykite iki vientisos, skystos masės be gumuliukų.
2.
Lietinius kepkite su trupučiu aliejaus. Jeigu naudojate nesvylančią keptuvę, aliejaus prireiks tik pirmiems lietiniams. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkeps viena pusė, apverčiame ir kepame kitą pusę. Iškeptus lietinius atvėsiname.
3.
Įdarui špinatų lapelius susmulkiname, dedame rikotą, suberiame pipirus, druską, muskatą ir sūrį. Išmaišome.
4.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus ir, nuolat maišant, kepinkite, kol gražiai parus. Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite apie 5 min. Viską darykite ant silpnos kaitros. Suberkite sūrį, pipirus, druską, sudėkite pomidorų padažą ir išmaišykite.
5.
Dėkite po šaukštą įdaro ant kiekvieno lietinio, susukite, kaip patinka.
6.
Prieš valgant, apkepiname svieste. Tiekiame su padažu. Man padažo nereikėjo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital