Lietiniai su pievagrybiais, špinatais ir kreminiu sūreliu

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lietiniai su pievagrybiais, špinatais ir kreminiu sūreliu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Lietiniai iškepa plonyčiai ir labai skanūs, o juos susukus su sočiu ir gardžiu įdaru puikiai tinka skanauti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Lietiniai iškepa plonyčiai ir labai skanūs, o juos susukus su sočiu ir gardžiu įdaru puikiai tinka skanauti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Silvija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų pievagrybių
100 gramų špinatų
100 gramų kreminio sūrio
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
pagal skonį petražolių (nebūtina)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską ir išmaišyti. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir po truputį, nuolat maišant supilti pieną, vandenį. Viską išplakti šluotele iki vientisos masės, iki kol neliks jokių gumuliukų.
2.
Paruoštą tešlą palikti 20 - 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Kai tešla pastovės, ji šiek tiek sutirštės, tad gali reikėtų atskiesti trupučiu vandens.
3.
Sausą (geriausia nelimpančiu paviršiumi) keptuvę įkaitinti. Tuomet šiek tiek patepti aliejumi. Į keptuvę pilti samtelį tešlos, sukiojant keptuvę paskirstyti tešlą per visą plotą. Kepti 1 - 2 minutes arba iki tol kol krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apversti ir kepti dar 1 minutę. Taip iškepti visus blynus.
4.
Įdarui pievagrybius supjaustyti nedideliais gabaliukais, česnakus ir petražoles susmulkinti.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti pievagrybius ir pakepti apie 10 minučių, tuomet sudėti česnakus, įberti druskos, sudėti špinatus, petražoles, kreminį sūrį ir išmaišyti. Nukelti nuo kaitros.
6.
Ant blyno centro dėti grybų ir špinatų įdaro, paskirstyti per visą ilgį, tuomet užlenkti kraštus ir tiekti.
AUTORIUS: Silvija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital