Lietiniai su karamelizuotais obuoliais

AUTORIUS:
Skaistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Lietiniai su karamelizuotais obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstu obuolius, tad dažnai kepu vis skirtingus obuolių pyragus, na o šiandien noriu pasidalinti ne pyrago receptu, o lietinių blynelių su karamelizuotų obuolių įdaru! Labai mėgstu obuolius, tad dažnai kepu vis skirtingus obuolių pyragus, na o šiandien noriu pasidalinti ne pyrago receptu, o lietinių blynelių su karamelizuotų obuolių įdaru! Labai paprastas paruošimas, o pavyksta taip skaniai ir sočiai, kad šeimos nariai prašys pakartojimo. Beje, jei mėgstate, galite blynus pabarstyti cukraus pudra ar klevų sirupu. (...daugiau) Skaistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių (nedidelių)
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis malto cinamono (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį berti miltus, druską ir išmaišyti. Miltų viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir pamažu, nuolat maišant, supilti pieną ir vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakti iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Paruoštą tešlą palikti tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinti ir negausiai patepti trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilti samtelį tešlos, tuomet pakelti ir pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Lietinį kepti 1-2 minutes arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apversti ir kepti dar apie 1 minutę. Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau. Taip iškepti visus blynelius.
5.
Įdarui obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o obuolius supjaustyti gabalėliais. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti cukrų, cinamoną ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps, sudėti obuolius ir maišant pakepti apie 5-6 minutes iki šiek tiek suminkštės, bet vis dar laikys savo formą.
6.
Ant iškepusių blynų krašto sudėti po kelis šaukštus paruoštų obuolių ir susukti.
AUTORIUS: Skaistė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital