Lietiniai su bulvių košės dažiniu

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Lietiniai su bulvių košės dažiniu
Autorius apie receptą: Šis lietinių blynų receptas - iš mano draugės aukštaičių senelių. Tikrai labai skanus, gardus ir paprastas paruošiamas patiekalas. Šis lietinių blynų receptas - iš mano draugės aukštaičių senelių. Tikrai labai skanus, gardus ir paprastas paruošiamas patiekalas. Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 mililitrų pieno
160 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Kepimui:
50 gramų sviesto (arba aliejaus)
Padažui:
pagal poreikį bulvių košės
1 vienetas svogūnų
100 gramų lašinukų (arba šoninės)
šiek tiek pieno
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lietinius išsikepti pagal mėgstamą ir patikrintą receptą. Aš užrašiau savo mėgiamus tešlos ingredientus. Kiaušinius lengvai paplakti ir tada pakaitomis įmaišyti miltus ir pieną. Iškepti keptuvėje ant šiek tiek sviesto (arba aliejaus).
2.
Bulvių dažinį ruošti taip. Pakepti smulkiai pjaustytus lašinukus (arba šoninę) ir smulkiai pjaustytą svogūną. Įpilti šiek tiek vandens nuo bulvių košės (kartais įpilu šiek tiek pieno). Paskaninti druska ir pipirais.
3.
Bulvių košę užpilti spirgučių padažu ir išmaišyti - turi būti lengvai kreminės tekstūros, šiek tiek skystoka, kad lengvai būtų galima mirkyti blyną ir iškart valgyti. Jei gautųsi tirštesnė, įpilti šiek tiek pieno.
AUTORIUS: Anželika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital