Lietiniai su aguonų sūrelio skonio įdaru

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lietiniai su aguonų sūrelio skonio įdaru
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitai paruošiami, labai skanūs blyneliai, kuriuos taip gardu tiekti pusryčiams ar pietums. Švelnaus skonio, tad patiks kiekvienam prisėdusiam prie stalo. Greitai paruošiami, labai skanūs blyneliai, kuriuos taip gardu tiekti pusryčiams ar pietums. Švelnaus skonio, tad patiks kiekvienam prisėdusiam prie stalo. Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės
3 šaukštai cukraus pudros (žr. pataimus)
2 šaukštai aguonų (arba pagal poreikį)
2 šaukštai jogurto, natūralaus (žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, druską ir išmaišyti. Miltų viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų nuolat maišant supilti pieną ir vandenį. Išplakti šluotele iki kol neliks jokių gumuliukų, palikti pastovėti 20 - 30 minučių. Pastovėjusi tešla gali šiek tiek sutirštėti, tad jei reikia prieš kepant įpilti šlakelį pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
2.
Sausą keptuvę labai gerai įkaitinti ir šiek tiek patepti aliejumi. Į keptuvę pilti nedidelį samtį tešlos, keptuvę pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tuomet kepti 1-2 minutes iki kol krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apversti ir kepti dar apie 1 minutę. Taip iškepti visus blynus.
3.
Įdarui varškę dėti į dubenį ir sutrinti elektriniu trintuvu arba per sietelį, dėti jogurtą, berti aguonas, cukraus pudrą ir gerai išmaišyti.
4.
Ant blyno krašto dėti varškės, susukti blyną į suktinuką, perpjauti pusiau ir tiekti.
Patarimai:
Jogurto ir cukraus pudros pakeitimas. Įdarą galima gardinti ne tik jogurtu ir cukraus pudra, tačiau panaudoti porą šaukštų kondensuoto pieno. Žinoma, kiekį galima koreguoti pagal savo skonį.
AUTORIUS: Giedrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital