Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Vis rečiau kepu blynelius, nors nuo vaikystės juos labai mėgstu ir visai nesvarbu su įdaru jie ar tirsiog lietiniai su padažiuku. Mmm... kaip skanu. Vis rečiau kepu blynelius, nors nuo vaikystės juos labai mėgstu ir visai nesvarbu su įdaru jie ar tirsiog lietiniai su padažiuku. Mmm... kaip skanu. Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
0.5 litro pieno
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cukraus (nebūtina, bet aš visuomet įdedu)
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų vištienos krūtinėlės
4 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirti vištienos krūtinėlę, kai išvirs ją sumalti.
2.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto kepimui.
3.
Svogūną nulupti, pievagrybius nuvalyti. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti.
4.
Susmulkintus svogūną, pievagrybius ir sumaltą vištienos krūtinėlę sudėti į keptuvę ir apkepinti. Kepant pagardinti pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
5.
Į dubenį suberti miltus, supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir cukraus, gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą reguliuoti miltais. Išmaišytą tešlą palikti dar 30 minučių pastovėti.
6.
Keptuvę įkaitinti su sviestu, pilti samtelį tešlos ir kepti plonus blynelius.
7.
Kai iškeps blyneliai, į kiekvieno blynelio vidurį įdėti įdaro, blynelių karštelius užlenkti.
8.
Keptuvėje dar šiek tiek apkepti blynelius, kad gražiai apskrustų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vika
2020-10-05 09:54
O koks padažiukas čia ant viršaus? ATSAKYTI
Indrė
2020-10-05 10:47
Aš darau iš sviesto ir grietinės. 2 šaukštai grietinės, 3 šaukštai sviesto, keptuvėje ištirpinti sviestą, įspausti česnako, įdėti spirgučių, smulkinto svogūno, žalumynų ar kitų mėgstamų priedų, sudėti grietinę ir trumpai pašildyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital