Lietiniai blynai su sultingu virtos mėsos įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Lietiniai blynai su virta mėsa
Lietiniai blynai su virta mėsa
Lietiniai blynai su virta mėsa
Lietiniai blynai su virta mėsa
Autorius apie receptą: Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Tam, kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa. Kepiau 22 cm skersmens Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Tam, kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa. Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, iškepiau apie 15 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio). Šiuos blynelius galite užsišaldyti. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
500 mililitrų pieno
180 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
700 gramų jautienos (arba kitos mėsos, žalios)
2 šlakeliai mėsos sultinio (kuriame virė mėsa, apytiksliai)
1 šaukštas sviesto
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, užvirti ir tuomet įdėti mėsą. Virti apie pusantros valandos iki kol mėsa išvirs. Išvirus mėsą, sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui. Mėsą sumalkite ir sudėkite į dubenį.
2.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite.
3.
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę. Pakepkite iki kol gražiai apskrus. Tuomet įdėkite sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Tuomet įberkite miltų, pamaišykite ir pakepkite dar 2 - 3 minutes.
4.
Į keptuvę su svogūnu sudėkite sumaltą mėsą, įpilkite sultinio ir virkite iki kol sutirštės. Įdaras turėtų būti tirštas. Pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Tokiu būdu paruošta mėsa bus sultinga ir labai nebyrės pjaustant blynelį.
5.
Tešlai į dubenį įpilkite pieno, įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos ir įsijokite miltus. Gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu, kad neliktų jokių gumuliukų. Palikite tešlą 20 minučių pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
6.
Į tešlą įpilkite aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.
7.
Keptuvę gerai įkaitinkite, riebalų naudoti nereikia. Į keptuvę plonu sluoksniu pilkite tešlą pavartant keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskleistų į kraštus. Blynelis turi būti plonas.
8.
Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę. Šią pusę kepkite šiek tiek trumpiau, tik kelias sekundes.
9.
Ant gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite 2 šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį. Tam, kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų.
10.
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus arba įdėkite šiek tiek sviesto, įkaitinkite ir sudėkite paruoštus blynelius. Ant nedidelės ugnies apkepkite iki kol gražiai apskrus.
11.
Tiekiame su grietine arba jogurtu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sandra
2023-06-21 21:49
Ačiū už receptuką. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital