Lietiniai blynai su mėsyte

AUTORIUS:
Aida Jurksaite
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai sviesto (ištirpinto)
2 stiklinės pieno
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
pagal poreikį miltų
Įdarui:
350 gramų vištienos faršo
1 vienetas svogūnų (mažesnio)
1 vienetas paprikos
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
Antram įdarui:
450 gramų faršo (naudojau kiaulienos-jautienos)
2 vienetai svogūnų (mažesnių)
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
pagal skonį svogūnų laiškų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lietiniams išplaku šluotele kiaušinius su druska ir cukrumi. Supilu pieną ir sviestą. Beriu, maišant, miltų tiek, kad išeitų truputį skystesnė nei paprastų blynų tešlą. Tešlą gerai išmaišau ir palieku pabrinkti 20 min. Prieš kepant, dar kartą permaišau.
2.
Į įkaitintą keptuvę lieju samtelį tešlos, tolygiai paskirstau. Kai apkepa viena pusė, apverčiu ir kepu kitą pusę. Taip iškepu visus lietinius. Jei reikia, prieš kepant pirmą blyną, keptuvę ištepti aliejumi.
3.
Vištienos įdarui susmulkinu svogūną ir kubeliais supjaustau papriką.
4.
Įkaitinu keptuvę su aliejumi. Pakepinu svogūną ir papriką, kol suminkštėja. Tada dedu vištienos faršą, pagardinu mėgstamais prieskoniais ir kepu, pamaišant, kol mėsa iškeps.
5.
Antram įdarui susmulkinu svogūnus.
6.
Įkaitinu keptuvę su aliejumi. Pakepinu svogūną, kol suminkštėja. Tada dedu faršą, pagardinu mėgstamais prieskoniais ir kepu, pamaišant, kol mėsa iškeps. Kepimo pabaigoje suberiu svogūnų laiškus.
7.
Ant lietinio dedu įdaro ir gražiai susuku.
8.
Susuktus lietinius sudedu gražiai vienas ant kito ir dedu į šaldytuvą pailsėti.
9.
Prieš patiekiant keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu lietinius, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
Šiame straipsnyje rasite daugiau patarimų, kaip iškepti puikius lietinius.
AUTORIUS: Aida Jurksaite
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital