Lėtai virta sprandinė su padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lėtai virta sprandinė su padažu
Lėtai virta sprandinė su padažu
Lėtai virta sprandinė su padažu
Lėtai virta sprandinė su padažu
Lėtai virta sprandinė su padažu
Autorius apie receptą: Ši lėtai virta sprandinė žavi minkštumu ir sultingumu, o pagaminti nėra sudėtinga. Ši lėtai virta sprandinė žavi minkštumu ir sultingumu, o pagaminti nėra sudėtinga. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų kiaulienos sprandinės
20 gramų alyvuogių aliejaus
2 gramai šalavijo
2 gramai čiobrelių
2 gramai čiobrelių
2 gramai petražolių
pagal skonį druskos
Padažui:
50 gramų svogūnų
50 gramų grietinėlės
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sprandinė trumpai apkepinama keptuvėje ant aliejaus iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
2.
Žolelės susmulkinamos ir apkepinta sprandinė jose apvoliojama.
3.
Sprandinė standžiai susukama į kaitinimui tinkjamą maistinę plėvelę (arba kepimo rankovę)., jos galai užrišami ir dedama į vandens vonelę. Kepama orkaitėje arba citrkuliatoriuje 64 laipsnių temperatūroje apie 1,5 - 2 valandas.
4.
Iškepta mėsa supjaustoma riekelėmis ir pagardinama druska.
5.
Sprandinė patiekiama su padažu, kuris ruošiamas taip - toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinta mėsa pakepiname smulkintus svogūnus iki suminkštėja. Sudedame sviestą, supilame grietinėlę ir pakaitiname iki padažas truputį sutirštėja. Pagal skonį pagardinama druska bei pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Prie taip paruoštos sprandinės laidoje patiekiau orkaitėje keptų burokėlių bei virtų lešių. Burokėlius įsukau į foliją ir kepiau orkaitėje 200 temperatūroje apie 1 valandą. Iškepusius atvėsinau, nulupu ir supjausčiau vidutinio dydžio gabalėliais. Gabalėlius apkepinau ant sviesto, pašlakstau trupučiu vyno acto ir pagardinau druska bei pipirais.
Lęšių garnyrą ruošiau taip - įvairių spalvų lęšių mišinį užpyliau dvigubu kiekiu vandens ir viriau ant nedidelės ugnies apie 20 minučių iki suminkštėjo. Tada pasūdžiau ir pagardinau trupučiu sviesto bei smulkintais krapais.
Atkreipkite dėmesį, kad recepte sprandinei naudojama speciali karščiui atspari plėvelė.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital