Lėtai virta sprandinė su daržovių koše ir sultinio padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Lėtai virta sprandinė
Autorius apie receptą: Šią virtą sprandinę labai tinka tiekti kaip šaltą užkandį, supjausčius plonomis riekelėmis. Bet labai tinka tiekti ir kaip karštą patiekalą su gardžia daržovių koše ir Šią virtą sprandinę labai tinka tiekti kaip šaltą užkandį, supjausčius plonomis riekelėmis. Bet labai tinka tiekti ir kaip karštą patiekalą su gardžia daržovių koše ir sultinio padažu. Reikia tik šiek tiek kantrybės iki kol sprandinė išvirs, o paties darbo nėra labai daug, bet rezultatas stulbinantis. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas jautienos sprandinės (galima keisti kiaulienos sprandine)
50 gramų dižono garstyčių
100 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
5 gramai rozmarino
5 gramai šalavijo
5 gramai petražolių
Garnyrui:
1 vienetas kopūstų (mėlynojo, nedidelio)
100 gramų salierių
100 gramų pastarnoko
100 gramų morkų
100 gramų svogūnų
100 gramų burokėlių (geltonųjų, galima keisti morkomis)
60 gramų sviesto
20 gramų petražolių
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
200 gramų jautienos sultinio (naudojau naminį jautienos kaulų sultinį)
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautienos sprandinė ištepama garstyčiomis, įtrinama smulkintomis žolelėmis, pašlakstoma aliejumi ir labai standžiai įsusukama į kaitinimui tinkamą maistinę plėvelę (arba kepimo rankovę).
2.
Susukta jautiena dedama į vandens vonelę (vanduo turi visiškai apsemti mėsą) ir naudojant cirkuliatorių (daugiau apie jį čia) verdama 56 laipsnių temperatūroje 48 valandas. Jeigu neturite cirkuliatoriaus, vandens vonelę galite dėti į iki 56 laipsnių įkaitintą orkaitę.
3.
Išvirta sprandinė atvėsinama. Ją galima iškart pjaustyti riekelėmis ir tiekti kaip šaltą užkandį, o aaš dariau taip - atvėsusią sprandinę apšlaksčiau aliejumi ir apkepiau karštoje kepsninėje (tinka ir gerai įkaitinta keptuvė), kol gražiai apskrudo iš visų pusių. Tada sprandinė nuimama nuo grotelių ir paliekama keletui minučių “pailsėti”.
4.
Garnyrui paruošiamas keptas kopūstas bei daržovių košė. Kopūstas ruošiamas taip - dedamas į gerai įkaitintą kepsninę (arba iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę) ir kepamas iki išorė pajuoduoja. Tada išimamas iš kepsninės, dedamas į sandarų indelį ir paliekamas pastovėti 10-15 min (kad dūmo skonis įsigertų į kopūsto vidų). Pastovėjus viršutiniai apanglėję kopūsto lapai nuimami. Kopūstas supjaustomas griežinėliais, jie apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pabarstomi druska.
5.
Košei daržovės supjaustomos mažais kubeliais ir sudėjus į keptuvę apkepinamos ant sviesto iki šiek tiek apskrunda (maždaug 7-10 minučių). Tada supilama grietinėlė ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama iki sutirštėja (apie 20- 30 minučių). Baigiant troškinti sudedamos smulkintos petražolės, pagal skonį pagardinama druska.
6.
Padažui jautinos sultinys kaitinamas ant didelės ugnies iki didžioji dalis skysčio nugaruoja ir sultinys sutirštėja. Į nugarintą sultinį dedamas šaltas sviestas ir gerai išmaišoma, kad sviestas ištirptų. Pagal skonį pagardinama druska.
7.
Sprandinė supjaustoma norimo dydžio gabalėliais.
8.
Į lėkštę dedama kopūsto riekė, ant jos - gabalėlis sprandinės ir šiek tiek daržovių košės. Apšlakstoma sultinio padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital