Lėtai kepti vištienos ketvirčiai su daržovėmis orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištienos ketvirčiai su daržovėmis orkaitėje
Vištienos ketvirčiai su daržovėmis orkaitėje
Vištienos ketvirčiai su daržovėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: 4-3-2-1. Taip vadinu šį spalvingą pietų ar savaitgalio vakarienės patiekalą. Visada lengva prisiminti kiek ko reikia, o keturiems valgytojams niekad nebūna nei per daug, nei per 4-3-2-1. Taip vadinu šį spalvingą pietų ar savaitgalio vakarienės patiekalą. Visada lengva prisiminti kiek ko reikia, o keturiems valgytojams niekad nebūna nei per daug, nei per mažai. Vištienos ketvirčius dėl sąlyginai mažos jų kainos, perka dauguma, dažnai sulaukiu klausimų kaip juos tobulai iškepti. Ir dažniausiai miniu šį būdą, kai kepama viskas vienu ypu – ir vištiena, ir garnyras. Esu į skardą pylusi kokosų pieno, grietinėlės, sultinio, bet visgi pats traškiausias, bet tuo pačiu sultingiausias patiekalas gaunasi be jokių papildomų skysčių. Gamybos laikas ilgas, smulkiai aprašysiu lėtojo kepimo ir garantuotai gero rezultato eigą, tačiau tą pačią ilgiausią dalį dirbs orkaitė, ne jūs. O smagiausia šio patiekalo dalis – vienas indas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos ketvirčių
3 vienetai bulvių
2 vienetai salierų stiebų
1 vienetas morkų
2 šaukšteliai druskos
6 skiltelės česnako
1 šaukštelis krapų sėklų (galima keisti kmynais)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
100 mililitrų tyro aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves ir morkas nuskutu, salierų kotus supjaustau stambiais griežinėliais, bulves kubeliais, o morkas statinaitėmis (taip jas vadina viena mergaitė), dydžiai matosi nuotraukose.
2.
Daržoves beriu į dubenį, ten pat pilu 60-70 ml aliejaus, pusę visų prieskonių ir druskos normos ir šaukštu maišau, kol daržovės pilnai pasidengia aliejumi. Tiesiai į skardą (popieriaus kloti tikrai nebūtina), dedu ketvirčius, ant jų beriu likusią druską ir įmasažuoju į vištieną. Ketvirčius paskirstau skardoje, kad liktų tarpai, į juos suberiu daržoves. Vištieną palaistau trupučiu aliejaus ir suberiu likusius prieskonius.
3.
Skardą šaunu į orkaitę, jungiu 100° C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir palieku kepti 2 valandas. Tuomet iki 180° C didinu kaitrą ir kepu dar pusvalandį.
4.
Lėtai keptoje paukštienoje išlieka visos sultys, o ir daržovės spėja pilnai iškepti.
5.
Jei nemėgstate salierų stiebų, juos galite keisti salierų gumbų ar pankolių gabaliukais. Esu kepusi ir su burokėliais, skanu buvo nesvietiškai, bet spalva… Burokėlius visgi geriau kepti atskiroje formoje.
Patarimai:
Vietoje salietų galima kepti su porais, svogūnais, baklažanais, saldžiąja paprika, tik jiems reikia trumpesnio kepimo laiko, vertėtų dėti vėliau, nei ketvirčius ir bulves ar morkas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital