Lenkiškas kopūstų troškinys su mėsa

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lenkiškas kopūstų troškinys su mėsa
Lenkiškas kopūstų troškinys su mėsa
Lenkiškas kopūstų troškinys su mėsa
Lenkiškas kopūstų troškinys su mėsa
Autorius apie receptą: Šį troškinį atradau tik praeitų metų gruodį. Žinojau, kad lenkai jį gamina žiemos metu gana dideliais kiekais. Vėliau padeda kažkur šaltai ir kai jo užsinori, dideliu Šį troškinį atradau tik praeitų metų gruodį. Žinojau, kad lenkai jį gamina žiemos metu gana dideliais kiekais. Vėliau padeda kažkur šaltai ir kai jo užsinori, dideliu šaukštu prisikrauna kiek tam kartui reikia, o likutį vėl palieka iki kito karto. Tai kaimiškas sotus troškinys. Kai kas jį įvardija, kaip medžiotojų troškinį. Tačiau tai nesudaro didelės reikšmės, kaip sakoma, kaip pavadinsi- taip nepagadinsi. Keista tik, kad mes būdami kaimynai su lenkais, kažkada ir viena nors ir dvinarė valstybė buvome, bet patiekalų lenkiškų mūsų virtuvėje nelabai daug surasi. Na, bet nesigilinam į tuos keistus per amžius susiklosčiusius santykius su mūsų kaimynais, geriau jau pasigaminkime tą iš tiesų nuostabų ir mums labai priimtiną, troškinį. Parašysiu kiekius, bet tikrai galite nežiūrėti per daug kiek ko dėti reikia. Galite gaminti pagal save. Ką jau ką, bet lietuvio, kaip troškinti kopūstus mokinti nereikia. Beje, šis troškinys, kaip ir visi kopūstų valgiai valgomi, kitą dieną. Jie turi subręsti, kad skonis taptų tobulu. Dar geriau būtų, kad Bigos‘ą gamintumėte iš likusių nesuvalgytų jau troškintų kopūstų likučio. Bent aš taip darau. Troškinu daugiau raugintų kopūstų, kad ir Bigos‘ui paruošti liktų. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų raugintų kopūstų
500 gramų kopūstų (šviežių)
400 gramų mėsos (apytikriai, tinka šoninė, karka, jautiena, žvėriena)
250 gramų sultinio (arba vandens, karšto)
150 gramų rūkytų dešrelių
120 mililitrų raudono vyno (nebūtina)
100 gramų rūkytos šoninės
50 gramų sviesto (arba lašinikų)
50 gramų džiovintų slyvų
40 gramų džiovintų baravykų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai, nebūtina)
2 vienetai lauro lapų (didesnių arba 3 mažesnių)
5 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
5 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
4 vienetai kadagio uogų (nebūtinai)
2 vienetai gvazdikėlių
0.5 šaukštelio džiovintas mairūnas
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį aitriosios paprikos (arba saldžiosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vakaro reikėtų į dubenį įpilti šalto vandens, kad vos apsemtų grybus, tuomet sudėti grybus ir palikti brinkti.
2.
Į puodą pilkite vandens, tiek, kad sudėjus kopūstus, jie būtų vos apsemti, užvirkite. Sudėkite raugintus kopūstus ir juos troškinkite apie 40 minučių.
3.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, į keptuvę dėkite sviesto, ištirpinkite, sudėkite mėsą ir apkepkite. Kai ji apskrus iš visų pusių, sudėkite ją į troškinimo indą ir užpylę sultiniu troškinkite apie 40 minučių.
4.
Supjaustykite kopūstą 0.5 cm. pločio juostelėmis. Juostelių ilgis turėtų būti apie 4-5 cm.
5.
Į troškinimo indą su mėsa suberkite šviežius kopūstus ir supilkite džiovintus grybus kartu su vandeniu kuriame jie mirko. Suberkite mairūną, druską, kadagio uogas, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, dėkite lauro lapus, džiovintas slyvas ir troškinkite dar 30 minučių.
6.
Šoninę, aitriąją papriką ir svogūną smulkiai supjaustykite.
7.
Keptuvėje pakepkite šoninę ir kai ji šiek tiek apskrus suberkite svogūną. Kepkite kartas nuo karto pamaišydami iki kol svogūnai pradės vos geltonuoti, sudėti aitriąją papriką.
8.
Dešreles supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir šonine, apkepkite. Jas apkepę viską suverskite į puodą su mėsa. Tuomet sudėkite ir ištroškintus raugintus kopūstus. Viską išmaišykite ir padėkite, kad troškinys atvėstų.
9.
Šį troškinį reikėtų valgyti sekančią dieną. Tad sekančią dieną, kai valgysite, į troškinį supulkite raudoną vyną, užvirti troškinį ir pavirti 5 minutes. Būkite atidūs ir pažiūrėkite, kad troškinys jums neprisviltų.
10.
Tinka tiekti su virtomis bulvėmis ar juoda duona.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital