Lenkiška perlinių kruopų sriuba su grybais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lenkiška perlinių kruopų sriuba su grybais
Autorius apie receptą: Šią savaitę skoniai nukeliavo į Lenkiją. Ir ko gero nesuklysiu sakydama, kad lenkiška virtuvė yra iki skausmo žinoma visiems. Pamenu, su kolege lenke Viola kažkada darbe Šią savaitę skoniai nukeliavo į Lenkiją. Ir ko gero nesuklysiu sakydama, kad lenkiška virtuvė yra iki skausmo žinoma visiems. Pamenu, su kolege lenke Viola kažkada darbe kalbėjom apie tradicinius patiekalus ir ji vardina, kokie jos šalyje yra populiarūs balandėliai, kugelis, šaltibarščiai... O aš akis išpūtusi: pala, pala - tai čia mūsų tradiciniai patiekalai. Sunku ir atsirinkti dabar kur kieno čia. Aš pasirinkau gaminti sriubą, nes mėgstu ir grybus ir perlines kruopas. Ši sriuba tiekiama lengvai patrinta, bet galite valgyti ir netrintą, skonis tikrai nebus blogesnis. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 litrai vištienos sultinio (arba grybų sultinio)
450 gramų rudųjų pievagrybių (arba kitokių grybų)
3 vienetai morkų (didelių)
150 gramų perlinių kruopų (išmirkytų)
2 vienetai salierų stiebų
1 saujelė džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, sudėti grybus ir pamirkyti juos apie valandą. Tuomet juos pavirti apie 30 minučių.
2.
Svogūną, morkas, išvirtus grybus, pievagrybius ir salierą susmulkinti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ir suberti svogūnus su morkomis, pakept kelias minutes iki kol suminkštės ir suberti pievagrybius, išvirtus grybus, salierą ir pakepti apie 7 minutes.
4.
Petražoles pasmulkinti.
5.
Į puodą sudėti perlines kruopas, užpilti sultiniu ir užvirti. Kai kruopos suminkštės, sudėti pakeptas daržoves ir grybus, suberti petražoles, pagardinti druska ir pipirais. Pavirti dar 5 minutes.
6.
Tuomet elektriniu trintuvu sutrinti sriubą iki norimo tirštumo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital