Lengvi naminiai karameliniai saldainiai su šokoladu ir riešutais

AUTORIUS:
Ausra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Lengvi naminiai karameliniai saldainiai su šokoladu ir riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g šokolado, tamsaus arba pieniško, susmulkinto
100 g cukraus
 50 ml vandens
1 v. š. kukurūzų sirupo
 230 ml grietinėlės
Žiupsnelis druskos
100 g žemės riešutų, susmulkintų
Popierinių indelių saldainiams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pašildyti grietinėlę. Puodelyje užvirinti cukrų, vandenį ir kukurūzų sirupą. Toliau virinti ant vidutinės ugnies, nemaišant, kol sirupas įgaus tamsaus gintaro spalvą. Nukelti nuo ugnies. Plona srovele supilti šiltą grietinėlę. Išmaišyti. Suberti smulkintus riešutus. Išmaišyti. Atvėsinti.
Šokoladą sudėti į stiklinį indą ir kaitinti mikrobangėje krosnelėje, kol gabalėliai vos-vos aptirps. Indą su šokoladu ištraukti iš mikrobangės ir energingai maišyti, kol visas šokoladas pilnai ištirps.
Popierinių indelių dugną ir kraštus ištepti šokoladu. Įstatyti porai minučių į šaldiklį, kad staigiai sukietėtų. Ištraukus iš saldiklio, į šokolado “dubenėlius” pridėti riešutinės karamelės, ant viršaus užtepti tirpinto šokolado sluoksnį, paviršių išlyginti peiliu. Saldainius įstatyti į šaldytuvą, kad pilnai sukietėtų.
AUTORIUS: Ausra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Airina
2017-02-17 18:52
Vietoje kukurūzų sirupo naudojau medų, labai skaniai pavyko, ačiū už receptuką! Beje, dariau silikoninėse formelėse, tai labai lengva buvo ir išimti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital