Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 283)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 283)
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
@Shutterstock
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
2 stiklinės miltų
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis acto
Kremui:
1 litras grietinės (riebios)
2 šaukštai citrinų sulčių
5 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies nuolat maišant iki susijungs į gražią, vientisą masę. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, jį supilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą arba 2 šaukštelius kepimo miltelių ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Kepimo formos (naudojau 19 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną.
4.
Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių. Kepti papločius, kol baigsis tešla.
5.
Pasiruošiame kremą: grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos. Galite paruoštą kremą prieš naudodami tortui pertepti dar valandėlę palaikyti šaldytuve - lenviau tepsis.
6.
Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkie kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą.
7.
Tortą nakčiai pastatykite į šaldytuvą (stovėdamas jis tik skanėja). Skanaus!
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Silver
2017-10-28 14:43
Nesigavo!!! Saldi kiaušinienė, per daug kiaušinių... ATSAKYTI
Vida
2017-10-28 16:43
Gal miltų pamažinote arba kiaušiniai jūsų labai dideli buvo ar nepakankamai iškilo? Daug kartų esu dariusi šį tortuką, visada pavykdavo puikiai, kiaušinienės nei pro kur neprimena. Įtariu, kad kažkas su miltų kiekiu galėjo ne taip būti arba soda nepakankamai nugesinta ATSAKYTI
Vitalija
2017-11-09 12:48
Viskas gerai gaunasi :) Super :)
ATSAKYTI
virtuves karalaitee
2017-08-17 10:10
Skanu, kazkiek i nepaleono torta panasu :) ATSAKYTI
Simona
2017-08-14 14:08
O kremas jums ne perskystas gaunasi? Nes kiek gaminau, man jis tiesiog nubėga, norėtųsi kiek tirštesnio ATSAKYTI
Vilija
2017-08-14 16:14
O grietinę naudojate pilno riebumo ar liesesnę? Jeigu su pilno riebumo grietine, tai nutekėti neturėtų, bet jeigu dedate liesesnę arba pvz. grietinės gaminį, tada kremui įdėkite dar šaukštą-du brinkintos ir ištirpintos želatinos. ATSAKYTI
G.M7
2017-05-30 20:32
O sakykit dirbtinį ar tikrą medų naudojat? Ar labai skirtusi jei naudociau dirbtini? Alergiska tikram ATSAKYTI
Lina
2017-06-02 11:45
Tikrai galite naudoti ir dirbtinį, jis čia visiškai tinka ATSAKYTI
Raminta
2017-02-07 19:17
Tobulas! Tik teslos kiekį kita karta didinciau, kad gautųsi daugiau lakštu :) ATSAKYTI
Actas
2017-01-08 08:42
Puikus receptas, paprastas. Tik patarčiau į kepimo formą dėti po 3 šaukštus tešlos, plonesni lakštai gaunas ir tad a pertepimų daugiau gaunas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis