Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 327)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 327)
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
@Shutterstock
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
2 stiklinės miltų
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis acto
Kremui:
1 litras grietinės (riebios)
2 šaukštai citrinų sulčių
5 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies nuolat maišant iki susijungs į gražią, vientisą masę. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, jį supilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą arba 2 šaukštelius kepimo miltelių ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Kepimo formos (naudojau 19 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną.
4.
Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių. Kepti papločius, kol baigsis tešla.
5.
Pasiruošiame kremą: grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos. Galite paruoštą kremą prieš naudodami tortui pertepti dar valandėlę palaikyti šaldytuve - lenviau tepsis.
6.
Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkie kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą.
7.
Tortą nakčiai pastatykite į šaldytuvą (stovėdamas jis tik skanėja). Skanaus!
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (45)
Raimonda
2019-10-30 21:48
Jum stori lakstai gavosi? Man is tos mases isejo tik 4.ir mase gerokai tirsta sunkiai ejo tept nuo šaukšto ir ne krito taip paprastai kazkas negerai? ATSAKYTI
Gina
2019-09-20 13:56
Kiek kepimo milteliu reik det gramais ? ATSAKYTI
Asta Avd
2019-08-28 14:24
Ar tikrai kepimo miltelius dėti į kiaušinių masę? Aš juos visada maišydavau su miltais. ATSAKYTI
Gintarė
2019-08-29 06:49
Šiame recepte tikrai taip :) ATSAKYTI
Zadanti kept
2019-08-22 13:43
Sveiki,o kiek gramais reikia miltu? ATSAKYTI
Gintarė
2019-08-29 06:49
Kažkas apie 320 gr, bet žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją, ji turi būti kaip labai tiršta grietinė :) ATSAKYTI
Gabriele
2019-04-16 19:43
Dievuli kokio gerumo sitas tortas!!! Taprasme paprastas pagaminimas o nepaprastas skonis !!!!!!! ATSAKYTI
Ginvile
2018-12-27 23:25
O ar galima vietoj grietinės dėti grietinėlė? ATSAKYTI
Simona
2018-12-28 16:32
Grietinėlės nerekomenduočiau, nes ji per skysta, o net jei ir išplaksite, ji gali neatlaikyti tešlos lakštų svorio. ATSAKYTI
Ida
2018-10-19 17:05
O jai lakstus kepti keptuve, ar pavyktu ? ATSAKYTI
Eva
2018-10-19 18:30
As nebandžiau, bet mano pusseserė kepa keptuvėje ir tortas buna tikrai labai skanus. Tik ji berods tešlą daro šiek tiek skystesnę, kad keptuvėje tolygiai pasiskirstytų. Bet aš pati nebandžiau, tik torto ragavau :) ATSAKYTI
Ida
2018-10-20 21:23
Aciu uz atsakyma ☺ ATSAKYTI
Loreta
2018-04-14 06:48
Pabandziau si recepta, gavosi neblogai, tik kai pertepiau ir atrodo storai daug susigere i paplocius ir to pertepimo mazai liko, dejau zalatinos i grietine . Gal ka patartumete. ATSAKYTI
Dovilė
2018-10-15 19:11
Jeigu norisi daugiau pertepimo, dėkite daugiau grietinės. Ir grietinę geriau naudokite kuo riebesnę - 40 proc. riebumos bus dar geriau negu 30 proc., mažiau susigers ATSAKYTI
Rūta
2018-01-29 19:04
O man viskas gaunasi, tik nesigauna kremas, ir visada jis man taip... ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-30 10:40
Kremui naudokite kuo riebesnę grietinę ir plakite ją šaltą, tiesiai iš šaldytuvo. Jeigu nepavyksta su 30proc., pabandykite su 40 proc. grietine. Ir geriau pirma išplakite grietinę su cukrumi, o tada tik citrinos sultis pilkite, taip bus standžiau. O jeigu vis tiek per skystas atrodo ar darote su liesesne grietine, galite įdėti 1-2 šaukštus želatinos (išbrinkintos, ištirpintos ir atvėsintos), tik ją pilkite labai pamažu, kad nesušoktų. Įdėjus želatinos kremą truputį palaikykite šaldytuve, kad pradėtų stingti, o tada tepkite. ATSAKYTI
Rūta
2018-02-05 07:44
Ačiū, pavyko! ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-05 13:23
Be galo smagu girdėti :-) ATSAKYTI
Ona
2018-12-29 21:19
Dar galima ideti maskarpones surio i grietinele ir bus tirssciau ATSAKYTI
Rr
2018-01-21 10:26
Isbandyta.puikus.tik patarimas nekepti formoje o ant kepimo popieriaus.iskart visa tesla padalyti i 6 dalis isskleisti i apskritima paskui iskeptus uzdejus forma apipjaustyti trupiniai ant virsaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital