Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 401)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 401)
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
@Shutterstock
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
2 stiklinės miltų
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis acto
Kremui:
1 litras grietinės (riebios)
2 šaukštai citrinų sulčių
5 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies nuolat maišant iki susijungs į gražią, vientisą masę. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, jį supilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą arba 2 šaukštelius kepimo miltelių ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Kepimo formos (naudojau 19 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną.
4.
Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių. Kepti papločius, kol baigsis tešla.
5.
Pasiruošiame kremą: grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos. Galite paruoštą kremą prieš naudodami tortui pertepti dar valandėlę palaikyti šaldytuve - lenviau tepsis.
6.
Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkie kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą.
7.
Tortą nakčiai pastatykite į šaldytuvą (stovėdamas jis tik skanėja). Skanaus!
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (56)
Oksana
2022-12-23 18:59
Pas mane lakštai gavosi kaip biskvitiniai,netrapus ATSAKYTI
Rasa
2022-08-24 16:38
Puikus tortas!
Kiek laiko galima laikyti šaldytuve? ATSAKYTI
Indrė
2022-08-25 11:56
Kelias dienas - kokias tris :) ATSAKYTI
Emilija
2021-02-05 16:54
Kepiau 16 min. Nes tešla neiškepė. ATSAKYTI
Elė
2020-12-29 09:38
Kremui geriau tinka cukraus pudra 3 val. šaukštai ATSAKYTI
Ana
2020-12-20 21:58
Ar su pilno grūdo avižų miltais pavyktų iškepti? ATSAKYTI
Daiva :)
2020-10-16 19:37
Labai aciu uz recepta :) Mano sunus praso mamytes dabar daznai sio tortuko ATSAKYTI
Margarita
2020-06-10 18:04
Labas ar reikia tešlą palaikyti šaldytuve? Jai taip kiek valandų-minučių? ATSAKYTI
Agnė
2020-06-11 09:26
Nereikia - tešla gana skysta, ne minkoma ir ne kočiojama :) ATSAKYTI
Emilija
2020-05-01 15:00
Labai geras tortas! ATSAKYTI
Raimonda
2019-10-30 21:48
Jum stori lakstai gavosi? Man is tos mases isejo tik 4.ir mase gerokai tirsta sunkiai ejo tept nuo šaukšto ir ne krito taip paprastai kazkas negerai? ATSAKYTI
Gina
2019-09-20 13:56
Kiek kepimo milteliu reik det gramais ? ATSAKYTI
Asta Avd
2019-08-28 14:24
Ar tikrai kepimo miltelius dėti į kiaušinių masę? Aš juos visada maišydavau su miltais. ATSAKYTI
Gintarė
2019-08-29 06:49
Šiame recepte tikrai taip :) ATSAKYTI
Zadanti kept
2019-08-22 13:43
Sveiki,o kiek gramais reikia miltu? ATSAKYTI
Gintarė
2019-08-29 06:49
Kažkas apie 320 gr, bet žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją, ji turi būti kaip labai tiršta grietinė :) ATSAKYTI
Gabriele
2019-04-16 19:43
Dievuli kokio gerumo sitas tortas!!! Taprasme paprastas pagaminimas o nepaprastas skonis !!!!!!! ATSAKYTI
Ginvile
2018-12-27 23:25
O ar galima vietoj grietinės dėti grietinėlė? ATSAKYTI
Simona
2018-12-28 16:32
Grietinėlės nerekomenduočiau, nes ji per skysta, o net jei ir išplaksite, ji gali neatlaikyti tešlos lakštų svorio. ATSAKYTI
Ida
2018-10-19 17:05
O jai lakstus kepti keptuve, ar pavyktu ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital