Legendinis '"Gildijos" kepsnys

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Gildijos kepsnys
Autorius apie receptą: Kauno Rotušės aikštėje buvęs restoranas "Gildija" turėjo šį jautienos kepsnį. Restoranas garsėjo rafinuotu aptarnavimo lygiu, prabangiais indais, krištolo taurėmis, Kauno Rotušės aikštėje buvęs restoranas "Gildija" turėjo šį jautienos kepsnį. Restoranas garsėjo rafinuotu aptarnavimo lygiu, prabangiais indais, krištolo taurėmis, melchioro įrankais ir žymiai aukštesnėmis kainomis. Deje, tas rafinuotumas apsiribojo padavėjų baltomis pirštinėmis bei per dideliu dirbtiniu mandagumu. Ir dabar kartais tenka vakarieniauti užsienio restoranuose, kur tave taip pat aptarnauja pirštinėti padavėjai, bet tas aptarnavimas užsienyje yra daug nuoširdesnis, nei būdavo "Gildijoje". Bet pamirškime kas ten buvo, geriau išsikepkime tą kepsnį dabar, savo namų virtuvėje. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 riekės jautienos išpjovos (arba kiaulienos nugarinės be kaulo ir lašinukų)
200 gramų fermentinio sūrio
1/4 vieneto svogūnų
2 šaukštai majonezo
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jautienos file ar kiaulienos nugarinę supjaustykite ne storesniais kaip 1 cm. gabalais. Kiekvieną gabaliuką lengvai pamuškite tam skirtu plaktuku. Išmuštus gabaliukus dėkite vieną šalia kito į kepimo skardą. Jei jūsų valgytojų būrys didelis, naudokite orkaitėje esančią gilesnę kepimo skardą.
2.
Ant kiekvieno mėsos gabaliuko užberkite vos vos pipirų, dėkite plonai žiedeliais pjaustytus ir išsklaidytus svogūnus (jų neturi būti daug). Ant svogūnų uždėkite šiek tiek majonezo, stengdamiesi jį kažkiek paskleisti, o ant jo- užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio. Visi šie trys dalykėliai turi lengvai uždengti mėsą.
3.
Jei dar tilps, į kepimo skardą sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves (jas abiberkite druska). Į skardą įpilkite truputį vandens, kad jis tik nedideliu sluoksneliu pasklistų skardoje ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol apkeps sūris.
4.
Pateikite su keptomis bulvėmis ir tarkuotomis morkų salotomis su majonezu ir pagardintomis šiek tiek smulkintu poru, bei petražolėmis. Taip pat šį kepsnį galite patiekti su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rita
2017-11-10 20:31
O taip, tai buvo toks aukstas lygis, kad visus Lietuvos uzsienio svecius vezdavo papietauti.Tai buvo toks darnus kolektyvas, reiklus vadovai ir labai geri darbuotojai zinantis savo darba ir verte.Dirbo technologe a.a. Dalia, kuri turejo visu saliu virtuviu petiekalu gaminimo technologijas....Vau tai labai plati idomi tema......

ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital