Legendinis Beatos draugės Vilmos obuolių pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Beatos draugės Vilmos obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Legendinis ir tikrai puikus obuolių pyragas pagal Beatos Nicholson draugės Vilmos receptą. Šis pyragas labai skanus ir jo tiesiog neįmanoma sugadinti. Kepkite ir jis būtinai Legendinis ir tikrai puikus obuolių pyragas pagal Beatos Nicholson draugės Vilmos receptą. Šis pyragas labai skanus ir jo tiesiog neįmanoma sugadinti. Kepkite ir jis būtinai pavyks! Ingredientų matavimui naudojau 200 mililitrų stiklines. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 stiklinės miltų
180 gramų sviesto (šalto)
80 gramų cukraus
Įdarui:
12 vienetų obuolių (vidutinio dydžio)
500 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis, užbarstyti šaukštą cukraus, sumaišyto su cinamonu. Išmaišyti, jog obuoliai tolygiai pasidengtų.
2.
Kiaušinius puriai išplakti su likusiu įdarui skirtu cukrumi. Sudėti varškę ir elektriniu plakikliu gerai dar kartą permaišyti.
3.
Tešlai šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais. Sudėti į sviestą miltus ir trinti tarp pirštų, kol gausis birūs trupiniai. Tada į trupinius suberti pusę stiklinės cukraus ir sumaišyti.
4.
Į kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią), išklotą kepimo popieriumi, suberti didesnę dalį trupininės tešlos. Ant viršaus dėti varškės masę, o ant jos - obuolių skilteles. Ant obuolių užberti likusius tešlos trupinius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (geriausiai kepti apatiniame orkaitės trečdalyje, kad gerai iškeptų pagrindas). Tada išjungti orkaitę ir palikti pyragą joje iki visiškai atvės.
6.
Pats skaniausias šis pyragas būna bent keletą valandų (idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vaida
2020-11-11 22:28
Buvo labai skanus. Tik varškė gavosi kieta ir sausa. Pirmi kąsniai dėl to šiek tiek glumino, bet paskui apsipratau. Kartosiu, bet bandysiu patobulinti varškės sluoksnį, kad gautųsi minštesnis ir puresnis. ATSAKYTI
Kepeja
2019-09-25 18:53
Kelius metus kepu - skanus ir paprastai padaromas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital