Autorius apie receptą:
Oi tikrai neapsimetinėsiu, kad tai mano idėja. Tikrai ne. Man patiko pati idėja, želė ruošti, kaip ledus. Rinkitės želė tokią, kokią labiausiai mėgstate. Uogas taip pat
Oi tikrai neapsimetinėsiu, kad tai mano idėja. Tikrai ne. Man patiko pati idėja, želė ruošti, kaip ledus. Rinkitės želė tokią, kokią labiausiai mėgstate. Uogas taip pat renkamės pagal sezoniškumą ar tas, kurias turime. Recepto idėją pasiskolinau iš „Tupperware“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
77 gramai
želės
(aš naudojau miško uogų, 1 pakelio)
200 mililitrų
vandens
(karšto)
4 vienetai
braškių
0.5 stiklinės
mėlynių
1 saujelė
aviečių
1 šaukštas
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame želė. Miltelius suberiame į dubenį, užpilame karštu vandeniu ir gerai išmaišome. Palaukiame, kol šiek tiek pravės.
2.
Aliejų su šaukštu vandens išmaišome ir šiuo tirpalu perliejame ledų formeles, kad geriau išsiimtų želė.
3.
Uogas nuplauname. Braškes supjaustome nedideliais gabalėliais. Visas uogas sudedame į želė. Pilstome į ledų formeles ir dedame į šaldytuvą stingti bent porai val.