Ledai „Tuti fruti“ su avietėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ledai „Tuti fruti“ su avietėmis
Ledai „Tuti fruti“ su avietėmis
Ledai „Tuti fruti“ su avietėmis
Autorius apie receptą: Kaip ir žadėjau tęsiu savo pažadą paruošti bent kelis receptus su avietėmis. Nes jau, tikrai, atsivalgiau jų į valias vienų, dabar norisi su jomis, ką nors ir pagaminti. Kaip ir žadėjau tęsiu savo pažadą paruošti bent kelis receptus su avietėmis. Nes jau, tikrai, atsivalgiau jų į valias vienų, dabar norisi su jomis, ką nors ir pagaminti. Šiandien dalinuosi labai skaniais ledais su avietėmis. Šių ledų receptą radau pas savo mamą senoje itališkų receptų knygelėje. Tikrai pamenu, kai vaikystėje kartu su mama buvome pasigaminę šių ledų. Tada buvo taip skanu, nors patikėkite skanu ir dabar. Ta aviečių rūgštelė čia puikiai sugroja pirmuoju smuiku. Tai vieni iš skaniausių ledų, kuriuos man teko gaminti. Užtruksite gaminant apie 20 min + laikas, kol ledai šals. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 litras pieno
300 gramų cukraus
10 vienetų kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
800 gramų aviečių
250 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną supilame į prikaistuvį ir kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kaitiname, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname.
2.
Kiaušinių trynius paplakame šakute ir po truputį supilame į pravėsusią, bet dar šiltą pieno masę. Gerai išmaišome.
3.
Statome vėl prikaistuvį ant ugnies ir, maišant, kaitiname apie 10 min, kol masė pradės tirštėti. Nukeliame nuo ugnies ir dar maišome 2 – 3 min. Perkošiame per sietelį ir leidžiame atvėsti.
4.
Dedame atvėsusią masę į ledų gaminimo aparatą arba bet kokį indą, kurį tinka šaldyti šaldymo kameroje. Ledus beveik užšaldome.
5.
Įdarui avietes nuplauname, apibarstome cukrumi. Įmaišome jau į pradėjusią stingti ledų masę.
6.
Dalį ledų perpyliau į mažas ledų formeles, kitą dalį palikau ledų aparate suktis, kol galutinai sušals. Galima drąsiai palikti ir šaldymo kameroje inde stingti, bet reikėtų kartas nuo karto ledus permaišyti, kad nesusidarytų vandens kristalų. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
910
2021-05-08 14:09
Kaip skanu.☺ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital