Ledai “Semifreddo”

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Ledai “Semifreddo”
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kiaušiniai
150 g cukraus
stiklinė pakepintų lazdino riešutų
350 ml grietinėlės
žiupsneli druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 100 gramų cukraus, sudrėkinto vandeniu, išvirti karamelę (kaitinti ant lėtos ugnies, kol ims ruduoti). Į tą karamelę (nenukeliant puodo nuo ugnies) suberti prieš tai pakepintus orkaitėje ir maksimaliai nuluptus riešutus. Gerai išmaišyti, kad visi riešutai pasidengtų karamele ir iškart išversti visą masę ant nepridegančios skardos ar keptuvės. Luktelti, kol atauš, tada susmulkint blenderiu arba susukus rankšluostin bei padaužius kočėlu. Kiaušinių trynius atskirt nuo baltymų. Trynius, likusį cukrų bei grietinėlę gerai išplakt šluotele. Sudėt tris ketvirčius smulkintų riešutų bei gerai išmaišyti. Išplakti baltymus iki purumo (jei plaksite ta pačia šluotele, kurią ir trynius, būtinai gerai nuplaukite, nes jei liks bent lašelis trynio - baltymai neišsiplaks), įberti žiupsnelį druskos bei labai atsargiai, ramiais judesiais įmaišyti į trynių-grietinėlės masę. Statyti visą šį gėrį į šaldiklį 40-50 min. Man pirmą kartą nesustingo per tiek laiko - per mažai šalčio buvo nustatyta ;) Serviruojant apiberti likusiais riešutais (galima dalį iš anksto palikti nesmulkintais, taip pat labai skanu), galima apliet tirpintu šokoladu.
AUTORIUS: Karina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital