Lečo žiemai su ryžiais, pomidorais ir paprikomis

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Lečo žiemai su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis lečo nuostabiai tinka kaip sriuba ar kaip garnytas ar dėti į troškinius. Prieskonius galite drąsiai koreguoti savo nuožiūrą, pvz. nedėti česnako ar papildomai įdėti Šis lečo nuostabiai tinka kaip sriuba ar kaip garnytas ar dėti į troškinius. Prieskonius galite drąsiai koreguoti savo nuožiūrą, pvz. nedėti česnako ar papildomai įdėti čili pipiriuko. Arba vietoje lauro lapelių įdėti baziliko ir raudonėlio, tada gausis toks labiau itališkas variantas. Beje, ryžius geriau rinkitės standesnius, pvz. ilgagrūdžius, nes jie geriau laiko formą negu apvalūs. (...daugiau) Rasa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
1 kilogramas saldžiosios paprikos
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
200 gramų ryžių (nevirtų)
200 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
4 skiltelės česnako
3 šaukštai druskos
2 šaukšteliai juodųjų pipirų
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius išvirkite pagal instrukciją ant pakelio, tik nepervirkite, nes juos dar truputį po to virsime mišrainėje.
2.
Pomidorus nulupti ir sutrinti elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos tyrės. Jeigu trintuvas galingas, iš tiesų pomidorų galite net nelupti, nes odelės gerai susitrins. Bet jeigu silpnesnis ar malsite mėsmale, geriau prieš tai nulupkite, bus skaniau.
3.
Storadugniame puode ant aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tada sudėkite tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, kapotus česnakus ir dar truputį pakepinkite. Supilti pomidorų tyrę, sudėkite cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškinkite apie 30-40 minučių, kad padažas sutirštėtų.
4.
Tada sudėkite virtus ryžius, suberkite pipirus ir lauro lapelius. Paragaukite ar pakanka druskos ir cukraus, ar netrūksta prieskonių, jeigu kažko norisi daugiau, įdėkite. O tada dar keletą minučių viską pavirkite.
5.
Karštą lečo supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, juos šiltai apklokite ir palaikykite taip, kol atvės. Laikykite rūsyje ar kažkur kitur vėsiai.
AUTORIUS: Rasa
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital