Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 asmenims:
Pusė pakelio lazanijos lakštų (250 g.),
200 g parmezano sūrio;
1 svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g jautienos faršo,
200 g pievagrybių,
0,5 stiklinės balto vyno,
0,5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų padažo,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g sviesto,
50 g miltų,
250 gr. grietinėlės
650 gr. vandens,
malto muskato.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo. Viskas sumaišoma su mėsa, pabarstoma baziliku, pipirais, druska ir kepama neuždengus keptuvės apie 30-45 minutes, kol masė taps tiršta.
Gaminamas Bechamel padažas:
Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada nuolat maišant pilama grietinėlė, skiesta vandeniu. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 min. vandenyje, ištraukti dedami po vieną ant lėkščių (kad nesuliptų). Aliejumi arba sviestu ištepamas kepimo indas. Dedamas sluoksnis lazanijos lakštų, ant jų tepamas Bechamel, o po to mėsos ir daržovių masė, ant viršaus pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip vienas po kito sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu. Viršuje uždedama sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Pastabos:
Nepagailėkite skysčio, kad lazanija nebūtų kieta. Jei kepate ne stikliniame inde, o įprastoje skardoje, uždenkite ją folija. Kad viršutinis sūrio sluoksnis nesudžiūtų, galite jį užbarstyti tik kepimo pabaigoje. Ilgai virtas Bechamel padažas nukeltas nuo viryklės stingsta, virkite apie 10 min. Vietoje parmezano puikiai tinka lietuviškas kietasis sūris "Džiugas".
Makaronų patiekalas paruoštas!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Gerda
2012-06-30 14:50
Lakstai sulipma! ATSAKYTI
olesia
2011-11-16 18:14
pirma kart bandziau daryt bei valgyt.viskas isejo gerai,bet as dejau naminio farso.tai buvo rieboka .turbut tik su jautienos farsu butu geriau.kepiau 200 apie 25min ir palikau orkaitej 10min.paprastoj skardoj su folija uzdengus.lakstai labai limpa is puodo tikrai po viena traukite.trukau 1.5val.aciu uz recepta.skanaus ATSAKYTI
Roberta
2011-07-14 21:30
nuostabus patiekalas! ATSAKYTI
laura
2011-06-17 14:12
o verdant tuos lakštus kartu jie nesulimpa? ATSAKYTI
Aiwwa
2010-04-22 22:22
O del temperaturos tai mes kepem 200 laipsniu apie 20 min ATSAKYTI
Aiwwa
2010-04-22 22:21
Darem su penele, gavosi super :) tik gaminom 3 valandas :D ATSAKYTI
ineta
2010-03-29 13:56
Kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti paruoštą lazaniją? ATSAKYTI
ilma
2010-01-14 20:10
superinis patekalas,kas nebandete , tai butinai pameginkite ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital