Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais
Autorius apie receptą: Kai norisi pailsėti nuo mėsos ir pietums pasigaminti ką nors lengvo. Štai, prašau, lazanija su moliūgu. O kodėl gi ne? Tiesa jei neturite rikotos, galite naudoti varškę, manau Kai norisi pailsėti nuo mėsos ir pietums pasigaminti ką nors lengvo. Štai, prašau, lazanija su moliūgu. O kodėl gi ne? Tiesa jei neturite rikotos, galite naudoti varškę, manau puikiai pavyks taip pat. Receptą radau "Nidos receptai" tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas moliūgų
pagal poreikį lazanijos lakštų (man prireikė 6)
250 gramų rikotos sūrio
150 mililitrų grietinėlės
60 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
0.5 stiklinės šalavijo (lapelių)
50 gramų sviesto
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis muskato (tarkuoto)
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Aptepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai iš moliūgų pasigaminame tyrę. Jeigu jos turite paruoštos, viskas išeis jums dar greičiau. Moliūgą su visa odele supjaustome stambiais gabalais. Sudedame į skardą, pašlakstome aliejumi. Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol moliūgas suminkštės. Moliūgą atvėsiname, sutriname iki vientisos masės.
2.
Grietinėlė sumaišome su tarkuotu sūriu. Atidedame šiek tiek šios masės viršui pabarstyti.
3.
Į moliūgo tyrę beriame druską, muskatą, paprikos ir aitrios paprikos miltelius ir gerai išmaišome. Įmaišome rikotą, sūrio ir grietinėlės masę. Gerai išmaišome.
4.
Dideliame puode užverdame vandenį, įberiame šiek tiek druskos ir trumpam (po 30 s) merkiame po vieną lazanijos lakštą, kad suminkštėtų.
5.
Keptuvėje ištirpiname 2 šaukštus sviesto ir suberkite šalavijų lapus. Pakepiname apie minutę, kol pasklis aromatas ir lapeliai taps traškūs. Pabaigoje sudedame likusį sviestą ir išjungiame ugnį.
6.
Lazanijai kepti tinkamo indo dugną patepame šalavijo sviestu. Visą dugną padengiame vienu sluoksniu lazanijos lakštais. Ant šio sluoksnio paskirstome pusę moliūgo įdaro, pusę kiekio šalavijų sviesto. Uždedame kitą sluoksnį lazanijos lakštų, likusį moliūgo įdarą, šalavijo sviestą (pasilikite keletą lapelių dekoracijai). Visą viršų užklojame dar vienu lazanijos lakštų sluoksniu, patepame grietinėlės ir tarkuoto sūrio mišiniu. Pašlakstom viską 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
7.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18 - 20 minučių arba kol gražiai apskrus.
8.
Iškepusią lazaniją papuošiame atidėtais kepintais šalavijo lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital