Lazanija su lašiša ir špinatais

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Lazanija su lašiša ir špinatais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Lazanijai:
1 pakelis lazanijos lakštų
500 g šaldytų smulkintų špinatų (galima naudoti ir šviežius)
500 g lašišos filė
200 g tarkuoto kieto fermentinio sūrio
druska
pipirai
Padažui:
1 l pieno
3 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
3 skiltelės česnako
maltas muskatas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atšildžiau špinatus. Nuspaudžiau susidariusį skystį. Pauode ištirpinau sviestą, subėriau miltus ir maišydama kaitinau, kol švelniai parudavo. Maišydama supyliau pieną, įmečiau nuluptas česnako skilteles ir toliau kaitinau ant silpnos ugnies nuolat maišydama, kol padažas sutirštėjo. Padažą paskaninau druska, pipirais ir maltu muskatu. Lsšišos filė supjausčiau kąsnio dydžio gabalėliais. Iš padažo išgriebiau česnakų skilteles. Kepimo indą patepiau sviestu, įpyliau padažo, kad padengtų indo dugną. Sluoksniais dėjau makaronų lakštus, lašišos gabalėlius ir špinatus. Pabarsčiau druska ir pipirais, nes nei špinatai, nei lašiša nebuvo gardinti prieskoniais. Užpyliau padažu. Taip sluoksniavau, kol kepimo indas užsipildė. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo. Užpylusi viršutinį padažo sluoksnį, jį gausiai apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu. Uždengiau aliuminio folija ir kepiau 25 minutes 200 laipsnių karščio orkaitėje. Folija reikalinga tam, kad per greitai nesuskrustų sūrio sluoksnis. Nuėmiau foliją ir dar 25 minutes kepiau nesumažinus karščio, kol sūris tapo švelniai auksinės spalvos. Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital