Lazanija su ėriena ir raudonojo vyno padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lazanija su ėriena ir raudonojo vyno padažu
Lazanija su ėriena ir raudonojo vyno padažu
Autorius apie receptą: Gardžioji lazanija - puikiai tinka visos šeimos pietums. Nesudėtinga paruošti, o kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Gardžioji lazanija - puikiai tinka visos šeimos pietums. Nesudėtinga paruošti, o kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
12 vienetų lazanijos lakštų
300 gramų kietojo sūrio (naudojau Parmeggiano Reggiano)
Įdarui:
1 kilogramas ėrienos kumpio
350 gramų raudono vyno
300 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
200 gramų pomidorų
150 gramų svogūnų
50 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų česnako
10 gramų rozmarino
10 gramų čiobrelių
5 gramai malto kardamono
5 gramai maltos kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
300 gramų pieno
50 gramų kvietinių miltų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui puode įkaitinamas alyvuogių aliejus, dedama kubeliais smulkinta ėriena. Apkepinama apie 5 minutes, sudedami smulkinti svogūnai ir česnakai.
2.
Kepinama, kol gražiai apskrunda. Suberiami prieskoniai, dedamos žolelės, supilamas vynas, sudedami konservuoti pomidorai. Išmaišoma, verdama ant silpnos kaitros apie 30 minučių. Pagardinama druska ir pipirais, sudedami pjaustyti pomidorai.
3.
Padažui puode maišant apkepinami miltai, kol parus. Puodas nuimamas nuo kaitros ir atvėsinamas iki 40 laipsnių. Įpilama dalis pieno, gerai išmaišoma. Nuolat maišant supilamas pienas, pagardinama druska.
4.
Stačiakampiame inde ant dugno dedami 3 lazanijos lakštai. Užpilama ¼ dalis padažo, dedamas ėrienos įdaras, tarkuotas sūris. Vėl dedami lakštai, pilamas padažas,įdaras,sūris ir dar kartą sluoksniuoti. Viršutinė dalis pabarstoma sūriu.
5.
Paruošta lazanija kepama iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.Tuomet temperatūra padidinama iki 200 laipsnių ir dar kepama apie 15 minučių, kol viršus gražiai apskrunda.
6.
Lazaniją atvėsinti, skaniausia valgoma sekančią dieną. Supjaustoma norimo dydžio gabalėliais, prieš valgymą pakepaminama orkaitėje. Tiekiama su alyvuogių aliejumi ir bazilikais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital