Lazanija

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Lazanija
Lazanija
Lazanija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 pakelis (500 g) lazanijos lakštų 
300 g Parmezano sūrio
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas
1 didelė morka
skiltelė česnako
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos)
15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių
0,5 stiklinės balto vyno
0,5 stiklinės vandens
3 šaukštai pomidorų pastos
75 g sviesto
prieskoniai ir druska

Bechamel padažui:
50 g sviesto
50 g miltų
900 ml pieno
maltas muskatas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste akepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30 - 45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip: Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
 P.S. Aš i bechamel padažą dar dejau džiovinto oregono, ir nebarsšiau sūriu.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
as
2010-12-29 15:18
tai iskraipytas bolognese padazas. jis visai ne taip gaminamas ATSAKYTI
mama :)))))
2010-12-14 13:05
Mmmmm....nu kas jau kas,bet lazanija mano megstamiausias patiekalas.....))))) kepu taip daznai.... :))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital