Lašišų juostelės su klevų sirupo glaistu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lašišų juostelės su klevų sirupo glaistu
Lašišų juostelės su klevų sirupo glaistu
Lašišų juostelės su klevų sirupo glaistu
Lašišų juostelės su klevų sirupo glaistu
Autorius apie receptą: Dažnai valgote žuvį? Mes stengiamės į savaitę bent kartą gaminti žuvies patiekalus. O ypatingai, kai būna pasninkas mes tikrai atsisakome mėsos. Dalinuosi su jumis tokiu Dažnai valgote žuvį? Mes stengiamės į savaitę bent kartą gaminti žuvies patiekalus. O ypatingai, kai būna pasninkas mes tikrai atsisakome mėsos. Dalinuosi su jumis tokiu saldžiarūgščiu lašišos receptu. Pačią lašišą kepiau karšto oro gruzdintuvėje, bet manau pavyktų ir orkaitėje. O iškepusią lašišą aptepiau klevų sirupo glazūra. Receptą radau kulinariniame žurnale „Virtuvė nuo... iki...“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų lašišos filė
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskonių žuviai
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Glazūrai:
2 šaukštai sviesto (arba aliejaus)
3 šaukštai klevų sirupo
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 vienetas žaliųjų citrinų (sulčių)
1 skiltelė česnako (smulkinto)
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos filė supjaustome juostelėmis. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais, žuvies prieskoniais.
2.
Glazūrai prikaistuvyje ištirpiname sviestą (jeigu laikotės pasninko, keiskite aliejumi). Supilame klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis, sudedame garstyčias, smulkintą česnaką. Užverdame, pakaitiname apie 2 – 3 min, kol padažas pradės tirštėti. Nukeliame nuo kaitros.
3.
Įkaitiname karšto oro gruzdintuvę iki 200 C laipsnių. Jos krepšį patepame aliejumi. Lašišos filė juosteles sudedame vienu sluoksniu į gruzdintuvę. Kaitiname apie 5 – 7 min, kol lašiša šiek tiek paruduos.
4.
Dar šiltas juosteles aptepame glazūra. Pabarstome sezamo sėklomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital