Lašišos suktinukai su kreminiu sūriu - be glitimo

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lašišos suktinukai su kreminiu sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų sūdytos lašišų filė (arba rūkytos)
200 gramų kreminio sūrio
2 šaukšteliai krienų (arba 1 šaukštelis garstyčių)
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenėlį dėti kreminį sūrį, krienus, smulkintus krapus ir svogūno laiškus, išmaišyti.
2.
Bambukinį kilimėlį (skirtą sušių ruošimui) apvynioti maistine plėvele. Po gabalėlį imti lašišos filė ir prie kilimėlio krašto dėlioti maždaug 20 cm ilgio horizontalią juostelę, svarbu, kad lašišos gabalėliai vienas ant kito šiek tiek užsidėtų, jog neliktų jokių tarpų. Tuomet vėl dėlioti lašišos gabalėlius, kad šiek tiek užsidėtų ant jau sudėlioto lašišos sluoksnio. Taip dėliojant suformuoti maždaug 20 x 30 cm dydžio stačiakampį.
3.
Tuomet sudėti paruoštą kreminio sūrio masę ir paskirstyti per visą plotį paliekant maždaug 3 cm galinio krašto nepadengto.
4.
Imti už krašto, kuris padengtas kreminiu sūriu ir pradėti sukti lyg suktinuką ar sušius neįsukant kilimėlio.
5.
Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad sutvirtėtų. Iki tiekimo laikyti šaldytuve.
6.
Tiekiant pjaustyti aštriu peiliu (kad pjaustytųsi lengviau, 20-30 min prieš tiekiant galite palaikyti šaldiklyje).
Patarimai:
Jei bambukinio kilimėlio neturite, galima naudoti silikoninį kilimėlį ar keliais sluoksniais susluoksniuotą kepimo popierių, kad būtų tvirtesnis.
Konsistencija. Šie lašišos suktinukai yra minkšti, kremiški, sutirpstantys burnoje. Juos pjaukite būtinai aštriu peiliu. O jei norite, kad kreminio sūrio masė būtų tvirtesnė, galite į ją įmaišyti šiek tiek išbrinkintos ir ištirpintos želatinos.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital