Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Lašišos kepsniai su česnakiniu sviestu, bulvytėmis ir smidrais
Autorius apie receptą: Lašišos kepsniai – gardus pasirinkimas tiek pietums, tiek šeimos vakarienei. Pagardinti česnakais, šviežiomis petražolėmis ir natūraliu „Vegeta Natur“ prieskonių Lašišos kepsniai – gardus pasirinkimas tiek pietums, tiek šeimos vakarienei. Pagardinti česnakais, šviežiomis petražolėmis ir natūraliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu žuviai, kepsniai iškepa sultingi ir itin sodraus skonio. Vasaros sezonu kepkite juos grilyje, ketaus keptuvėje (arba – galite kepti ir orkaitėje), odele į apačią; patiekite su keptomis apvirtomis bulvytėmis ir trumpai apkeptais smidrais. Klasikinis derinys – visada maloniai žavintis, niekad nenuviliantis! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Pagrindui:
170 gramų lašišos filė
1 saujelė petražolių (šviežių)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukšteliai prieskonių žuviai (naudojome „Vegeta Natur“ )
Garnyrui:
500 gramų bulvių (nedidelių)
200 gramų smidrų
50 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ )
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių
pagal poreikį citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišos gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskonių mišiniu žuviai ir ištrinkite tarkuotais česnakais bei smulkiai kapotomis petražolėmis. Palaikykite šaldytuve apie 30 minučių.
2.
Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite odeles ir perpjaukite perpus ar į kelias dalis, jei bulvės didesnės. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3.
Grilį (su deflektoriumi) arba orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
4.
Tirpintą sviestą sumaišykite su išspaustomis citrinų sultimis.
5.
Virtas bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite bulvių prieskoniais ir išmaišykite, kad mišiniu pasidengtų kuo tolygiau. Suberkite į kepimo indą ir kepkite 10 minučių.
6.
Praėjus šiam laikui, į tą patį kepimo indą šalia bulvyčių sudėkite lašišos gabalėlius, odele į apačią. Apšlakstykite dalimi sviesto ir citrinų sulčių mišinio. Kepkite dar 5 minutes.
7.
Galiausiai šalia lašišos ir bulvyčių sudėkite smidrus. Apšlakstykite likusius sviesto ir citrinų sulčių mišiniu. Kepkite dar 3-5 minutes, kol bulvytės bus gardžiai apskrudusios, lašiša – iškepusi, o smidrai – suminkštėję.
8.
Patiekite nedelsiant, pagardinę citrinos riekelėmis ir papuošę šviežiomis petražolėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital