Lašiša orkaitėje tailandietiškame padaže (tinka ir upėtakiui)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Lašiša orkaitėje azijietiškame tailandietiškame padaže
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Lašiša orkaitėje azijietiškame tailandietiškame padaže
Lašiša orkaitėje azijietiškame tailandietiškame padaže
Autorius apie receptą: O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
900 gramų lašišos filė (arba upėtakio, apytikriai)
200 gramų saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas žuvies padažo (nebūtina, galite pakeisti sojos padažu)
1 šaukštas sriracha padažo (arba pagal skonį, nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 šaukštas imbiero (šviežiai tarkuoto arba 1 a.š. malto)
3 skiltelės česnako
Patiekiant:
1 sauja žemės riešutų (sūdytų, kepintų)
1 sauja kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo formą ištiesti dviem sluoksniais folijos, ant viršaus dėti lašišą (arba upėtakį) ir šiek tiek į viršų užlenkti kraštus formuojant tarsi dubenėlį. Folija turėtų būti pakankamai didelė, kad vėliau uždengtų lašišą iš visų pusių (jei mažesnė, imkite kelis lapus).
3.
Česnaką smulkiai sukapoti, sudėti į dubenį, pilti čili padažą, sojos padažą, žuvies padažą, išspausti žaliosios citrinos sultis, pilti sriracha padažo, įtarkuoti imbiero ir gerai išmaišyti. Supilti į kepimo formą ant lašišos.
4.
Folijos kraštus užspausti virš lašišos, kad visa žuvis liktų viduje.
5.
Kepti iki 190C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 - 20 minučių arba iki iškeps. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo lašišos storio ir individualios orkaitės savybių.
6.
Prieš patiekiant lašišos viršų šaukštu aplieti šonuose esančiu padažu, pabarstyti smulkintais žemės riešutais ir kalendromis (arba petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital