Lašiša grietinėlėje prancūziškai

AUTORIUS:
Kristina Galvydytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Autorius apie receptą: Receptas įdomus tuo, kad jam nereikia jokių prieskonių, ingredientų nedaug, o skonis pasakiškas. Receptas įdomus tuo, kad jam nereikia jokių prieskonių, ingredientų nedaug, o skonis pasakiškas. Kristina Galvydytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų lašišos filė (apytikriai)
500 gramų bulvių
500 gramų fermentinio sūrio (apytikriai, tarkuoto)
500 mililitrų grietinėlės
2 vienetai svogūnų (didelių)
pagal poreikį sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina)
100 gramų sviesto (apytikriai, kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustome žiedais kepiname keptuvėje ant sviesto.
2.
Bulves supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais.
3.
Lašišą supjaustome į 4 gabalėlius ir keptuvėje ant sviesto labai trumpai apkepiname iš abiejų pusių.
4.
Toje pačioje keptuvėje kepame bulves, kartais apversdami, 15 min.
5.
Į 4 čenakines (galima naudoti kitą kepimo indą) padaliname svogūnus, ant jų dedame bulves ir apkepintus lašišos gabalėlius. Jei reikia, dedame pelėsinio sūrio (dėl sūrumo). Viską užpilame grietinėle. Galima maišyti riebią 35 % su neriebia 10 %. Suberiame 1 cm storio fermentinio sūrio sluoksnį.
6.
Kepame 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje atidengtus indelius 10 min. Sumažiname temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepame, kol sūris visiškai išsilydis ir vos vos paruduos, bet nesukietės.
7.
Patiekiame čenakinėse - dedame jas ant servetėle išklotos šaltos lėkštės. Valgome šaukštu.
AUTORIUS: Kristina Galvydytė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital