Laimės sausainiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Laimės sausainiukai
Autorius apie receptą: Man labai patinka rankų darbo dovanos. O tos, kurias gamini pats – pačios pačiausios. Iš savanaudiškų paskatų, žinoma. Juk jas gamindamas pratęsi šventinį džiaugsmą. Man labai patinka rankų darbo dovanos. O tos, kurias gamini pats – pačios pačiausios. Iš savanaudiškų paskatų, žinoma. Juk jas gamindamas pratęsi šventinį džiaugsmą. Taigi labai skani paskutinės minutės dovana! Smagiausia, kad į kiekvieną sausainį galima įdėti po asmeninę žinutę, prisiminimą ar palinkėjimą.
Juos siūlau atspausdinti ant paprasto arba balto kepimo popieriaus.
Aš savo sausainiukuose paslepiau šilčiausius prisiminimus. Dovanojau dideliame stiklainyje. Dekoravau drobės atraiža ir kaspinu. Štai – puiki ir netikėta dovana paruošta! Beje, nepakenks jei gamindami, ypač lankstydami, užsidėsit pirštinę. Juk veikti reikia, kol sausainiai dar karšti ir minšti. Pasimokiau – mano pagalvėlės irgi tapo traškios, tik ne tokios laimingos. Patys sausainiai, beje, labai skanūs ir be lapukų viduje.
(...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
0.5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
4 šaukštai sviesto (naudojau Ghee)
1 žiupsnelis druskos
3 lašai citrinų ekstrakto (ir/arba migdolų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 - 190 laipsnių.
2.
Sviestą ištirpdome karšto vandens vonelėje ir leidžiame atvėsti.
3.
Gerai išplakame kiaušinių baltymus. Beriame cukrų ir švelniai plakame toliau, kol cukrus pradės tirpti. Maišydami sudedame likusius ingridientus (po vieną). Konsistencija turi priminti blynų tešlą. Galima praskiesti šaukšteliu vandens.
4.
Dabar svarbiausia greitis. Aš iš anksto pasiruošiau lapelius su palinkėjimais bei keksiukų formeles, kuriose vėstų jau sulankstyti sausainiai. Taip pat iš pradžių siūlau kepti 2 - 3 sausainius vienu metu, po to pavyksta ir po 4 - 5.
5.
Skardą ištepame riebalais (arba klojame sviestinį popierių) ir valgomu šaukštu pilame tešlą. Šaukšto dugnu formuojame plonus apvalius blynelius (skersmuo kaip vyno butelio dugno). 5 - 8 minutėms pašauname į orkaitę, kol krašteliai pradės įgauti auksinę spalvą.
6.
Mentele (geriausia gumine) atkrapštome vieną sausainį nuo skardos (kitą paliekame orkaitėje – dėl to labai svarbu su pirmuoju susitvarkyti kuo greičiau). Dedame ant delno (pasitieskite rankšluostį ar naudokit pirštinę). Per vidurį guldome lapelį su palinkėjimu ir lenkiame pusiau. Tada išorinius kampelius lenkiame vieną prie kito (forma primena pasagą, žiūrėti nuotraukas apačioje). Suformuotus sausainius įdedame į keksiukų formą ar stiklinę, kad atvėstų. Jie labai greitai tampa kieti ir traškūs, tad, kaip minėjau, greitis čia atlieka pagrindinį vaidmenį. Šaunu, jeigu turėsite virtuvėje pagalbininką.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Hmmmm
2018-07-23 18:48
O kiaušinių baltymus plakti iki putų??? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis