Labai šokoladinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas
Autorius apie receptą: Dukart šokoladinis, nes ne tik biskvitas kvepia kakava, bet ir pertepimas yra tamsus ir žvilgantis - šokoladinis! O tam, kad niekas per daug neapsalstų, tortas turi storą ir rūgštų Dukart šokoladinis, nes ne tik biskvitas kvepia kakava, bet ir pertepimas yra tamsus ir žvilgantis - šokoladinis! O tam, kad niekas per daug neapsalstų, tortas turi storą ir rūgštų miško uogų sluoksnį. Didžiausias iššūkis kepant tortą man visad lieka jo puošimas, nors panašu kad progresuoju, nes šis tortas pavyko beveik taip kaip norėjau. Valio! (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
150 gramų miltų
50 gramų juodojo šokolado (bent 72%)
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus pudros
150 gramų juodojo šokolado (bent 72%)
1 sauja uogų
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 175 C laipsnių.
2.
Sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, gerai išplakti. Išlydyti šokoladą (mikrobangų krosnelėje arba inde virš verdančio vandens), jį taip pat supilti į plakinį. Kitame inde miltus sumaišyti su druska bei kepimo milteliais, suberti viską į drėgną mišinį bei gerai išmaišyti. Aš pasirinkau pailgą kekso formą, bet 20 cm apvali torto forma taip pat puikiai tiks.
3.
Tešlą supilti į 3 vienodas formeles (naudaujau dvi, kadangi trečios neturėjau. Tas puikiausiai tinka, bet kadangi norėjau trijų sluoksnių torto, į vieną formelę pyliau daugiau tešlos ir pyragui ataušus jį perpjoviau pusiau). Pyragą kepti 20-25 minutes (priklausimai nuo to kiek skardelių yra naudojama), prieš išimant iš orkaitės, dantų krapštuku, patinkrinti ar jis iškepęs. Palikti biskvitus visiškai ataušti.
4.
Kol kepa pyragas, pasigaminti pertepimus. Uogas užberti 2 šaukšteliais cukraus ir virti ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Palikti visiškai ataušti.
5.
Sviestą skirtą pertepimui išsukti su cukraus pudra (tam geriausia naudoti elektrinį plakiklį). Gerą šaukštą sviesto atsidėti papuošimui (jei norisi tortą puošti skirtingomis spalvomis). Išlydyti šokoladą ir kai šis truputį praaušta supilti į sviestą. Gerai išmaišyti.
6.
Tortą pertepti tik kai visi ingredientai yra ataušę. Pirmam sluoksniui tepti puse uogų, ant viršaus tepti ketvirtadalį šokoladinio pertepimo, dėti antrą sluosnį biskvito, kurį taip pat pertepti likusiomis uogomis ir ketvirtadaliu šokoladinio kremo. Dėti paskutinį sluoksnį, viską svelniai paspausti. Likusiu šokoladiniu pertepimu aptepti torto viršų bei šonus. Galiausiai šaukšto galu braukti nuo apačios auštyn, taip suformuoti tarsi raštą. Viršų išlyginti bei tuo pačiu šaukštu padaryti zigzagą. Tortas puikiai atrodo ir taip, tačiau galima jį puošti ir toliau.
7.
Į pasiliktą sviestą įmaišyti truputį maistinių dažų, iš masės konditeriniu maišeliu padaryti keletą gėlyčių, taip pat tortą puošti galima ir šokoladiniais saldainiais.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital