Labai skanus šokoladinis tortas su vyšniomis

AUTORIUS:
Dovilė Venclovaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šokoladinis tortas su vyšniomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
300 gramų miltų
250 gramų cukraus
200 gramų sviesto
6 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Pertepimui:
400 gramų šaldytų vyšnių
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
90 gramų cukraus
Šokoladiniam kremui:
200 gramų juodojo šokolado
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Sviestą ištirpdome ir atvėsintą su pilame į išplaktus kiaušinius, išmaišome. Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais ir atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.
2.
Tešlą padaliname į dvi dalis ir kepam du biskvitus iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių (iki kol įsmeigę medinį pagaliuką į biskvito vidurį, jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla). Iškeptus biskvitus visiškai atvėsiname, o tada perpjauname per pusę. Iš viso gausime 4 lakštus. Galima kepti ir vieną storą biskvitą, tik tada bus šiek tiek sunkiau perpjauti.
3.
Nuo atitirpintų šaldytų vyšnių nupilame susidariusį skystį ir šiek tiek pasaldiname, jo reikės lakštų sulaistymui.
4.
Šokolado kremui skirtus ingredientus ištirpdome garų vonelėje ir išmaišome iki vientisos masės.
5.
Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo.
6.
Pirmąjį biskvitą lengvai sulaistomeų, ant jo išdėliojame puse vyšnių ir užtepame trečdalį plaktos grietinėlės.
7.
Ant viršaus dedame antrąjį biskvitą, sulaistome ir aptepame šokoladiniu kremu.
8.
Dedame trečiąjį biskvitą, sulaistome, dedame likusias vyšnias ir aptepame trečdaliu plaktos grietinėlės.
9.
Uždedame ketvirtąjį biskvito sluoksnį, sulaistome. Plaktos grietinėlės likučiu aptepame torto šonus ir viršų. Tortą padedame į šaldytuvą nakčiai (o dar geriau - parai), jog sustingtų ir skoniai susigertų.
10.
Papuošimui naudojau „Oreo“ sausainius, Vilniaus „Pergalės“ saldainius su vyšniomis, „Kinder“ batonėlius, Saldžiųjų Majų „Traškius“ bei tirpintą šokoladą.
AUTORIUS: Dovilė Venclovaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dovile
2018-04-03 19:02
Kokio dydzio forma naudojot? ATSAKYTI
Emilija
2018-04-03 20:16
Aš šį tortą gaminau šiemet Velykoms, tikrai labai geras. Nežinau kaip autorė, bet aš kepiau 24 cm formoje, buvo pats tas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital