Kakavinis varškės desertas be cukraus

AUTORIUS:
Ūla
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Varškės desertas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu - ypač tinka prie puodelio kavos. Galima ruošti į vieną didesnę formą ir pjaustyti gabalėliais ar į atskiras formeles. Jei neturite Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu - ypač tinka prie puodelio kavos. Galima ruošti į vieną didesnę formą ir pjaustyti gabalėliais ar į atskiras formeles. Jei neturite tinkamos didesnės formos, puikiai tiks pilstyti į silikonines keksiukų formelės - taip ir patiekti pavyks gražiau. Galima puošti karamelizuotas riešutais, bet labai skanu ir be jų! (...daugiau) Ūla
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų kreminės varškės
100 mililitrų vandens (šalto)
100 mililitrų kokosų pieno (galima pakeisti grietinėle)
2 šaukštai kakavos (kokybiškos)
2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus)
20 gramų želatinos
šiek tiek vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų. Tuomet pilti kokoso pieną, berti kakavą ir pagardinti klevų sirupu. Pakaitinti garų vonelėje (indą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad želatinos indo dugnas nesiliestų su vandeniu), maišant, kol želatinos grūdeliai ištirps.
2.
Sudėti kambario temperatūros kreminę varškę, vanilės esenciją ir gerai išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Paragauti, ar pakanka saldumo. Jeigu norisi saldžiau, įdėti dar šiek tiek klevų sirupo.
3.
Mase supilti į indelius. Palikti šaldytuve sustingti bent kelioms valandoms, geriausiai pernakt.
4.
Patiekiant galima papuošti karamelizuotais riešutais ar tirpintu juodu šokoladu.
Patarimai:
Jeigu nerandate pirkti kreminės varškės, vietoje jos galite naudoti paprastą varškę - blenderiu ją sutrinkite su šlakeliu pieno iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių.
Kad gražiai išimtumėte iš formelių, prieš pilant varškės masę jų kraštus galite patepti trupučiu kokoso aliejaus. Prieš išimdami kiekvieną formelę labai trumpam panardinkite į karštą vandenį, o tada apverskite į lėkštutę. Arba galite tiekti stiklinėse ar taurėse, nereikės išiminėti :-)
AUTORIUS: Ūla
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
taiaš
2019-02-12 14:21
Be cukraus, tai vadinas... Cha Cha Cha :D O tai sirupe cukraus nėr? ATSAKYTI
Greta
2019-02-12 16:36
Ne, klevų sirupe pridėtinio cukraus nėra (žinoma, reikėtų skaityti etiketes, kokybiškame jo tikrai nebūna), nes jis natūraliai saldus :) ATSAKYTI
Dina
2018-02-11 09:16
Aš dėjau agavos sirupo, labai skaniai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis