Kakavinis varškės desertas be cukraus

AUTORIUS:
Ūla
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Varškės desertas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu - ypač tinka prie puodelio kavos. Galima ruošti į vieną didesnę formą ir pjaustyti gabalėliais ar į atskiras formeles. Jei neturite Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu - ypač tinka prie puodelio kavos. Galima ruošti į vieną didesnę formą ir pjaustyti gabalėliais ar į atskiras formeles. Jei neturite tinkamos didesnės formos, puikiai tiks pilstyti į silikonines keksiukų formelės - taip ir patiekti pavyks gražiau. Galima puošti karamelizuotas riešutais, bet labai skanu ir be jų! (...daugiau) Ūla
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų kreminės varškės
100 mililitrų vandens (šalto)
100 mililitrų kokosų pieno (naudojau Santa Maria)
2 šaukštai kakavos (kokybiškos)
2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus)
20 gramų želatinos
šiek tiek vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų. Tuomet pilti kokoso pieną, berti kakavą ir pagardinti klevų sirupu. Pakaitinti garų vonelėje (indą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad želatinos indo dugnas nesiliestų su vandeniu), maišant, kol želatinos grūdeliai ištirps.
2.
Sudėti kambario temperatūros kreminę varškę, vanilės esenciją ir gerai išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Paragauti, ar pakanka saldumo. Jeigu norisi saldžiau, įdėti dar šiek tiek klevų sirupo.
3.
Mase supilti į indelius. Palikti šaldytuve sustingti bent kelioms valandoms, geriausiai pernakt.
4.
Patiekiant galima papuošti karamelizuotais riešutais ar tirpintu juodu šokoladu.
Patarimai:
Jeigu nerandate pirkti kreminės varškės, vietoje jos galite naudoti paprastą varškę - blenderiu ją sutrinkite su šlakeliu pieno iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių.
Kad gražiai išimtumėte iš formelių, prieš pilant varškės masę jų kraštus galite patepti trupučiu kokoso aliejaus. Prieš išimdami kiekvieną formelę labai trumpam panardinkite į karštą vandenį, o tada apverskite į lėkštutę. Arba galite tiekti stiklinėse ar taurėse, nereikės išiminėti :-)
AUTORIUS: Ūla
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Rima
2021-02-14 12:49
Trūko skonio ir konsistencija keista, bet atrodo išties gražiai. ATSAKYTI
Gabrielė
2020-12-31 17:36
Sveiki, dariau Naujiems metams Gavosi visai ne toks koks tikėjausi. Jis buvo pilkas o ir skonis kad ir kiek klevu sirupo dejau buvo nesaldus jautesi tik varske ir kazkoks kartumas:(
Dekoju uz recepta tikiusi kitiems gavos man ne. ATSAKYTI
Lukrecija
2020-12-31 16:13
Labai skaniai atrodo reikes pabandyti ATSAKYTI
Sigita
2020-01-22 19:41
O kuri dalis kokoso pieno reikalinga? Nes jei į šaldytuvą įdedi, tai atsiskiria ta riebioji dalis ir vandenėlis. ATSAKYTI
Laura
2020-01-24 12:54
Aš naudoju viską, t.y. kambario temperatūros kokosų pieną išmaišau, kad skystis su tirščiais susimaišytų, ir tokio kokosų pieno ir naudoju 100 ml :) ATSAKYTI
Džesika
2019-12-02 20:53
Gavosi normaliai... Bet galėtų būti ir geriau ATSAKYTI
Vilma
2019-10-30 15:52
Labai paprastas ir skanus desertas, daznai gaminu ;) ATSAKYTI
taiaš
2019-02-12 14:21
Be cukraus, tai vadinas... Cha Cha Cha :D O tai sirupe cukraus nėr? ATSAKYTI
Greta
2019-02-12 16:36
Ne, klevų sirupe pridėtinio cukraus nėra (žinoma, reikėtų skaityti etiketes, kokybiškame jo tikrai nebūna), nes jis natūraliai saldus :) ATSAKYTI
Dina
2018-02-11 09:16
Aš dėjau agavos sirupo, labai skaniai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital