Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis žiemai - labai skani!

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Grybų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labi gardi mišrainė, visi ragautojai gyrė! Mišrainę galima vėsiai saugoti žiemai, bet jį tokia skani, kad vieną savaitgalį pagaminus, kitą - pusė jau buvo suvalgyta, tad šį Labi gardi mišrainė, visi ragautojai gyrė! Mišrainę galima vėsiai saugoti žiemai, bet jį tokia skani, kad vieną savaitgalį pagaminus, kitą - pusė jau buvo suvalgyta, tad šį savaitgalį vėl prigrybavome ir verdu jau antrą, didesnę partiją! Mišrainė puikiai tinka prie žuvies, bulvyčių ar tiesiog užsikandant riekele duonos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal savo skonį, ar vienas kitomis, galite dėti ir paprikos, ar kopūsto, jei mėgstate aštriau, galima dėti čili pipiriuko. Drąsiai improvizuokite, tik, jei nenaudosite pomidorų, juos reikės keisti actu ar citrinų sultimis, kad mišrainė išsilaikytų per žiemą! (...daugiau) Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai grybų
2 kilogramai svogūnų
2 kilogramai morkų
2 kilogramai cukinijų
2 kilogramai pomidorų
50 mililitrų obuolių acto (arba 40 ml paprasto acto)
1 stiklinė aliejaus
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grybus nuvalyti ir apvirti. Stambesnius galima supjaustyti.
2.
Svogūnus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ar supjaustyti šiaudeliais. Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Pomidorų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti verdančiu vandeniu ir pamerkti į šaltą vandenį, tuomet nulupti odeles.
3.
Į didelį puodą pilti aliejų, sudėti svogūnus, morkas, cukinijas ir viską šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti pasmulkintus pomidorus ir grybus. Berti druską, pipirus, cukrų. Troškinti, vis pamaišant, apie 30 minučių. Į pabaigą supilti actą, išmaišyti ir dar kartą užkaitinti. Paragauti, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau, saldžiau ar rūgščiau, pridėti pagal save papildomai druskos, acto ar cukraus.
4.
Dar karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti švariais, dezinfekuotais dangteliais.
5.
Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, uždengti kaldromis ir palikti, kol atvės. Saugoti vėsiai.
AUTORIUS: Greta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Skirmantė
2017-09-21 18:22
Mišrainė skani,tik mano skoniui jeigu pagal receptą trūksta druskos ir rūgšties.Kai dadėjau pagal skonį gavosi liuks :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital