Sprandinės kepsnys orkaitėje - minkštutis ir sultingas

AUTORIUS:
Veronika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Sprandinė orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų Tai mėgstamiausias mūsų šeimos būdas kepti sprandinę. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą tiekiame kaip užkandį su krienų padažu! (...daugiau) Veronika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo kiaulienos sprandinės
400 mililitrų kefyro
1 vienetas svogūnų
6 skiltelės česnako
1 šaukštelis provanso žolelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame ir išmaišome su kefyru ir rūkyta paprika, pipirais, provanso žolelėmis.
2.
Sprandinės gabalą dėti į indą, užpilti marinatą, kad visas gabalas pasidengtų marinatu. Bent kelioms valandoms ar nakčiai dėti į šaldytuvą pasimarinuoti. Kelis kartus mėsą apversti.
3.
Sprandinę įtrinti druska, dėti į kepimo maišą, užrišti ir dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 1 - 1.5 valandas (jei norite sultingesnės mėsos, su trupučiu kraujo, kepkite trumpiau, jeigu geriau iškepusios, kepkite ilgiau). Tuomet maišą atsargiai prakirpti ir kepti dar 20 minučių, kad viršus apskrustų.
4.
Tikslus kepimo laikas gali priklausyti ir nuo pačios orkaitės. Geriausias būdas įsitikinti, kad mėsa iškepė iki norimo lygmens - patikrinti kepsniuką maisto termometru (tikrinkite storiausioje kepsnio vietoje). Jei temperatūra apie 65 C laipsnius, mėsa bus sultingesnė, drėgnesnė, jei apie 70 C laipsnių ir daugiau, mėsa jau bus gerai iškepusi. Jei prakirpus maišą ir pamatavus temperatūrą matote, kad mėsa dar nėra norimo iškepimo, maišo kraštus dar pridenkite, kad neperkeptų išorė
5.
Išėmus iš orkaitės prieš pjaustant būtinai reikėtų duoti mėsą pastovėti bent 10-15 minučių, kad skysčiai kepsnio viduje tolygiai pasiskirstytų.
AUTORIUS: Veronika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Arunas
2020-01-03 21:57
Sprandine su krauju nelabai, nebent jautiena. ATSAKYTI
Giedrė
2018-04-13 11:36
Labai patiko ATSAKYTI
Aldona
2018-02-05 11:09
Vietoje kefyro galima itarkuoti kivio. Man pienas ir mesa nelabai tinka. ATSAKYTI
Fėja
2018-01-17 20:59
Ir taip be druskos? O kiek reikėtų? ATSAKYTI
Veronika
2018-01-18 10:41
Aš marinuoju be druskos, nes ji ištraukia skysčių ir mėsa kepa sausesnė, druska pagardinu prieš pat kepant, pagal skonį. Kartais ir visai be druskos kepu, skanu ir taip :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-18 14:09
Aš visgi marinuoju su druska. Anksčiau jos nedėdavau ir pasūdydavau tik prieš kepant būtent bijodama išsausėjimo, bet kai pabandžiau ir taip ir taip kepti, man visgi skaniau su druskyte marinuota, nes tolygesnis viso kepsniuko skonis. Galbūt kepant kepsnį su krauju ar šiek tiek kraujo ar kepant steiką, druskos iškart dėti nereikėtų, nes tada sultingumas aktualesnis, bet kepant riebesnę mėsą kaip kad sprandinę ar šoninę, man skaniau iškart pasūdyta ir tas pasūdymas kepsnio neišdžiovina :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital