Minkštutis obuolių pyragas su grietininiu viršumi

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Minkštas obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, labai drėgnas ir labai minkštas pyragas smaližiams. Valgyti galima ir šiltą, ir atvėsusį. Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu. Labai skanus, labai drėgnas ir labai minkštas pyragas smaližiams. Valgyti galima ir šiltą, ir atvėsusį. Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu. Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
120 mililitrų grietinės
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
Viršui:
200 mililitrų grietinės
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų
pagal poreikį cukraus pudros (ar cinamono pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, pilti grietinę ir perpalkti. Berti su kepimo milteliais persijotus miltus ir kruopščiai išmaišyti.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudoju 28 cm skersmens).
3.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Obuolių riekeles išdėlioti ant tešlos - pirmiausia vieną sluoksnį, vėliau antrą ir t. t., kol baigsis obuoliai.
4.
Viršui kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti ki standumo. Trynius lengvai išplakti su cukrumi ir grietine, įmaišyti miltus, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Paskirstyti ant obuolių.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, sumažinti kaitrą iki 160 C laipsnių ir kepti dar 40 minučių. Pyragą patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus smeigtukas aplipęs tešla, kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti, jei neaplipęs - pyragas iškepė. Atkreipkite dėmesį, kad smeigukas gali būti drėgnas nuo obuolių, svarbu, kad jis nebūtų aplipęs tešla.
6.
Pyragą išimti iš formos ir palikti 5 - 10 minučių pravėsti. Pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Sandra
2018-08-15 08:30
Ar visdėlto gaminant virsutinį užpilą reikia dėti grietinės ar ne? ATSAKYTI
LaMaistas lt redakcija
2018-08-15 12:35
Dėkojame už pastebėjimą! Receptą patikslinome :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis