Citrininis pyras su morengo viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Citrininis morenginis pyragas
Autorius apie receptą: Klasikinis citrinų pyragas su morengu. Daug morengo. Tai klasika virtuvėje, jai dar nemėginote - labai rekomeduoju. Klasikinis citrinų pyragas su morengu. Daug morengo. Tai klasika virtuvėje, jai dar nemėginote - labai rekomeduoju. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
225 gramai miltų
125 gramai sviesto (šalto)
2 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 mililitrų citrinų sulčių (5 citrinų)
230 gramų cukraus
125 mililitrai vandens
4 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų krakmolo
45 gramai sviesto
Morengui:
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai šaltą sviestą supjaustyti ir sudėti į miltus, sumaišytus su cukraus pudra ir druska. Pirštais sutrinti iki drėgno smėlio konsistencijos, įpilti tiek vandens, kad tešla sukibtų. Tešla įsukti į maistinė plėvelę ir atvėsinti 30 minučių šaldytuve.
2.
Atvėsusią tešlą įkloti į 24 centimetrų kepimo formą, suformuojant nedidelį 1-2 centimetrų kraštelį, ant viršaus dėti kepimo popierių ir supilti kruopų..
3.
Kepti 180 C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tuomet nuimti kepimo popierių ir kruopas ir kepti iki aukso spalvos. Iškepus palikti atvėsi.
4.
Kremui išspausti citrinų sultis, sumaišyti su krakmolu, cukrumi ir vandeniu ir kaitinti nuolat maišant, kol sutirštės ir ims kunkuliuoti. Nukėlus nuo kaitros įmaišyti sviestą ir kiaušinio trynius. Masę perkelti į vėsų indą ir 2-3 valandas laikyti šaldytuve.
5.
Morengui kiaušinio baltymus išplakti iki standžių blizgių putų po šaukštelį beriant cukrų, kol visas cukrus bus sudėtas, o masė taps blizgi ir standi.
6.
Ant atvėsusio pagrindo dėti citrininį kremą, jį išlyginti. Ant viršaus šaukštu paskleisti morengą. Dėti pyragą 5 minutėms į iš anksto įkaitintą 190 C laipsnių orkaitę. Kepti, kol paviršiaus iškilimai taps švelniai auksiniai. Išėmus iš orkaitės gerai atvėsinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital