Naminė kvietinė duona su kviečių gemalais

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Naminė kvietinė duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (šilto)
1 stiklinė kviečių gemalų
0.5 stiklinės sviesto (lydyto)
15 gramų šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sezamo sėklų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį supyliau šiltą vandenį, suptrupinau mieles, įbėriau cukrų. Viską išmaišiau ir palikau 20 min.
2.
Į užraugtas mieles subėriau kviečių gemalus, su druska sumaišytus, sijotus miltus. Supyliau išlydytą sviestą. Užminkiau tešlą. Minkiau apie pusvalandį, kol tešla pasidarė tąsi ir nebelipo nei prie indo, nei prie rankų. Uždengiau ir palikau pakilti. Tūris turi padvigubėti.
3.
Kepimo skardą patepiau sviestu. Pakilusią tešlą perminkau ant miltais pabarstyto paviršiaus. Suformavau apvalų kepaliuką, įdėjau į kepimo skardą. Duonelės viršų patepiau pienu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
4.
Orkaitės apačioje pastačiau dubenėlį su vandeniu, kad kepdama duona neišsausėtų. Kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Vėliau kaitrą sumažinau iki 180 C laipsnių ir dar kepiau 30 min. skardą uždengusi folijos lapu.
5.
Iškepusią duonelę palikau atvėsti. Skaniausia ji man su pienu užpiltomis braškėmis :).
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital