Kvapni žuvienė su ryžiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kvapni žuvienė su ryžiais
Kvapni žuvienė su ryžiais
Kvapni žuvienė su ryžiais
Kvapni žuvienė su ryžiais
Autorius apie receptą: Man žuvienė skaniausia su paprasčiausia ežero žuvimi. Dažnai ją verdu žiemą, kai ant ledo pagaunami visai maži ešeriukai. Tada mažas žuvytes naudoju tik sultiniui sriubai. Man žuvienė skaniausia su paprasčiausia ežero žuvimi. Dažnai ją verdu žiemą, kai ant ledo pagaunami visai maži ešeriukai. Tada mažas žuvytes naudoju tik sultiniui sriubai. Šiandien sriubą viriau su karšiais. Kvapni, šildanti sriuba. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų žuvies (baltos, naudojau 2 galvas ir 1 nemažą gabalėlį)
2.5 litro vandens
5 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
2 šaukštai ryžių
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
3 vienetai lauro lapų
3 vienetai juodųjų pipirų (grūdelių)
3 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdelių)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 vienetas citrinų (sulčių)
pagal poreikį grietinės (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį nuplauname, dedame į puodą, beriame pipirus, lauro lapelius, užpilame vandeniu. Verdame apie 40 min. Sultinį perkošiame. Žuvį paliekame atvėsti.
2.
Bulves, morką nuskutame, svogūną ir česnaką nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais kubeliais.
3.
Bulves ir ryžius beriame į puodą, užpilame sultiniu ir užkaičiame virti.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Pakepiname morką, svogūną ir česnaką. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus ir paskleidus nuostabų aromatą po namus, suverčiame keptuvės turinį į sriubą. Verdame apie 20 min, kol bulvės ir ryžiai išvirs.
5.
Žuvį nukauliname, gabalėlius suberiame į sriubą. Pagardiname druska, smulkintais krapais.
6.
Išvirusią sriubą pilame į dubenėlius, pagardiname šlakeliu citrinos sulčių ir šaukštu grietinės, jei jos norisi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital